6255 3030 post@norskvann.no

Tromsø og Narvik har best drikkevann i Nord

19. okt, 2022 | Arrangement, Prisutdelinger

Semifinalen for Nord-Norge i konkurransen «Norges beste drikkevann» ble arrangert i går under VAnndammen i Narvik. Åtte vannverk knivet om å ha det beste drikkevannet, og til slutt var det Tromsø byvannverk fra Tromsø kommune og Skjomen vannverk i Narvik kommune som gikk til topps.

På bildet over: Vinnerne av Nord-Norges beste drikkevann 2022 er fra venstre: Arnstein Sørensen fra Tromsø kommune og Stian Jensen fra Narvik Vann KF. Foto: Kjell M. Jacobsen. Bildene er tillatt for bruk.

Tromsø byvannverk vant i klassen for overflatekilder mens Skjomen vannverk vant i klassen for grunnvannskilder.

– Juryen var enige om at konkurransen denne gang var veldig jevn. Faktisk den jevneste konkurransen vi noen gang har hatt. Det var veldig vanskelig å skille de fra hverandre, men til slutt kom vi frem til en vinner i hver klasse. De kan nå kalle seg for «Nord-Norges beste drikkevann 2022», sa juryformann Johan P. Nielsen.

Vi gratulerer vinnerne!

Juryen som kåret Nord-Norges beste drikkevann 2022 bestod av fra venstre: Bjørnar Skjemstad, Erik Berglund, Tommy Olsen og juryformann Johan P. Nielsen. Foto: Kjell M. Jacobsen. Bildene er tillatt for bruk.

Vannverkskandidatene som deltok var (i alfabetisk rekkefølge):

Bardufoss vannverk – Målselv kommune
Bodø hovedvannverk – Bodø kommune
Brettesnes vannverk – Vågan kommune
Kjøpsvik vannverk – Narvik kommune
Narvik vannverk – Narvik kommune
Ravsbotn vannverk – Alta kommune
Skjomen vannverk – Narvik kommune
Tromsø byvannverk – Tromsø kommune

9 Semifinaler

Konkurransen «Norges beste drikkevann» arrangeres av Norsk Vann og Norsk Kommunalteknisk forening (NKF) med 9 semifinaler rundt om i Norge før finalen går av stabelen i mai 2023 i Oslo. Konkurransen har blitt arrangert siden 2001, og det skal gjennomføres totalt ni semifinaler rundt om i landet før finalen i Oslo i mai 2023. De gjenstående semifinalestedene er Midt-Norge 2. november, Innlandet 8. november, Østlandet 16. november, Sørlandet 1. desember og Sogn og Fjordane 8. mars 2023. Vinnerne i hver klasse går videre til finalen i 2023.

Les mer om konkurransen her.

Kvalifikasjonskrav og fagjury

Alle vannverk som leverer til mer enn 300 innbyggere kan delta. Vannverket må ha godkjenning fra det lokale Mattilsynet. Konkurransen har en fagjury bestående av en fast juryformann, og håndplukket ekspertise fra regionen. Denne konkurransen fokuserer på lukt og smak for å gjøre forbrukerne oppmerksomme på de gode kvaliteter som kranvann har, og hvilke forventninger man skal ha til godt drikkevann.

gamle nyheter

Nyhetsarkivet

Nyhetskategorier

Relaterte nyhetssaker

Vannbransjens innovasjonskonferanse 2024

Vannbransjens innovasjonskonferanse 2024

Vannbransjens innovasjonskonferanse arrangeres 31. oktober i Oslo. I år er temaene effektiv og fremtidsrettet fornyelse av vanninfrastruktur og innovative løsninger for å møte nye krav på avløpsområdet. Har du forslag til prosjekter som bør presenteres på konferansen,...

les mer
Ledningsnett som tema på fagtreff

Ledningsnett som tema på fagtreff

Norsk Vann inviterer til fagtreff 14.-15. mars på Gardermoen med massevis av faglig påfyll og sosialt samvær. Vi tilbyr også alle parallellene digitalt. På parallell B, dag 1 av fagtreffet, er hovedtemaet "Ledningsnett". Vi går inn på ledningsfornyelse, hvor vi blant...

les mer
Digitalisering på årets Fagtreff

Digitalisering på årets Fagtreff

Norsk Vann inviterer til samling over to dager på Gardermoen 14.-15. mars med massevis av faglig påfyll og sosialt samvær. Vi tilbyr også alle parallellene digitalt. Påmelding og program finner du her. På parallell B på dag 2 av fagtreffet er hovedtema...

les mer
Fyldig seminar for driftsassistansene

Fyldig seminar for driftsassistansene

Tirsdag og onsdag denne uken arrangerte Norsk Vann sitt årlige seminar for driftsassistansene som bistår kommunene på vann- og avløpsområdet.  De fleste driftsassistansene i landet var representert på seminaret, men det går også frem at deler av kommune-Norge står...

les mer