6255 3030 post@norskvann.no

Tromsø og Narvik har best drikkevann i Nord

19. okt, 2022 | Arrangement, Prisutdelinger

Semifinalen for Nord-Norge i konkurransen «Norges beste drikkevann» ble arrangert i går under VAnndammen i Narvik. Åtte vannverk knivet om å ha det beste drikkevannet, og til slutt var det Tromsø byvannverk fra Tromsø kommune og Skjomen vannverk i Narvik kommune som gikk til topps.

På bildet over: Vinnerne av Nord-Norges beste drikkevann 2022 er fra venstre: Arnstein Sørensen fra Tromsø kommune og Stian Jensen fra Narvik Vann KF. Foto: Kjell M. Jacobsen. Bildene er tillatt for bruk.

Tromsø byvannverk vant i klassen for overflatekilder mens Skjomen vannverk vant i klassen for grunnvannskilder.

– Juryen var enige om at konkurransen denne gang var veldig jevn. Faktisk den jevneste konkurransen vi noen gang har hatt. Det var veldig vanskelig å skille de fra hverandre, men til slutt kom vi frem til en vinner i hver klasse. De kan nå kalle seg for «Nord-Norges beste drikkevann 2022», sa juryformann Johan P. Nielsen.

Vi gratulerer vinnerne!

Juryen som kåret Nord-Norges beste drikkevann 2022 bestod av fra venstre: Bjørnar Skjemstad, Erik Berglund, Tommy Olsen og juryformann Johan P. Nielsen. Foto: Kjell M. Jacobsen. Bildene er tillatt for bruk.

Vannverkskandidatene som deltok var (i alfabetisk rekkefølge):

Bardufoss vannverk – Målselv kommune
Bodø hovedvannverk – Bodø kommune
Brettesnes vannverk – Vågan kommune
Kjøpsvik vannverk – Narvik kommune
Narvik vannverk – Narvik kommune
Ravsbotn vannverk – Alta kommune
Skjomen vannverk – Narvik kommune
Tromsø byvannverk – Tromsø kommune

9 Semifinaler

Konkurransen «Norges beste drikkevann» arrangeres av Norsk Vann og Norsk Kommunalteknisk forening (NKF) med 9 semifinaler rundt om i Norge før finalen går av stabelen i mai 2023 i Oslo. Konkurransen har blitt arrangert siden 2001, og det skal gjennomføres totalt ni semifinaler rundt om i landet før finalen i Oslo i mai 2023. De gjenstående semifinalestedene er Midt-Norge 2. november, Innlandet 8. november, Østlandet 16. november, Sørlandet 1. desember og Sogn og Fjordane 8. mars 2023. Vinnerne i hver klasse går videre til finalen i 2023.

Les mer om konkurransen her.

Kvalifikasjonskrav og fagjury

Alle vannverk som leverer til mer enn 300 innbyggere kan delta. Vannverket må ha godkjenning fra det lokale Mattilsynet. Konkurransen har en fagjury bestående av en fast juryformann, og håndplukket ekspertise fra regionen. Denne konkurransen fokuserer på lukt og smak for å gjøre forbrukerne oppmerksomme på de gode kvaliteter som kranvann har, og hvilke forventninger man skal ha til godt drikkevann.

Relaterte nyhetssaker

Dialogkonferanse: Sammen om slambehandling

Dialogkonferanse: Sammen om slambehandling

13 kommuner i Drammensregionen, Vestfold og Grenland har startet en felles prosess kalt «Sammen om slambehandling». Nå ønsker de dialog med markedsaktører og kunnskapsleverandører i søken etter riktig retning for fremtidig bærekraftig slambehandling.-Vi ønsker dialog...

les mer
Velkommen til fagtreff 16. og 17. mars

Velkommen til fagtreff 16. og 17. mars

Norsk Vanns fagtreff på Gardermoen 16.-17. mars nærmer seg med stormskritt! Vi inviterer til en samling over to dager på Thon Hotel Oslo Airport med faglig påfyll og gjennomgang av aktuelle tema. Påmeldingsfristen for fysisk deltakelse er 8. mars. Se hele programmet...

les mer
Frokostmøte: Mulighetsrommet for biogass i Norge

Frokostmøte: Mulighetsrommet for biogass i Norge

Norges Bondelag, Avfall Norge, Biogass Oslofjord, Energigass Norge og Norsk Vann inviterer til frokostmøte om mulighetsrommet for biogass i Norge. Frokostmøtet kan følges både fysisk og digitalt og arrangeres 9. mars på Kulturhuset i Oslo kl. 8-10. På møtet vil...

les mer
Beredskap i usikre tider

Beredskap i usikre tider

Hvordan planlegger vi i vannbransjen for god beredskap og krisehåndtering når usikkerheten brer seg i samfunnet? Det skal vi bore i under den nasjonale Vannberedskapskonferansen 2023, som arrangeres på Hamar 9. og 10. mai. Russlands invasjon av Ukraina virker i...

les mer