6255 3030 post@norskvann.no

Norsk Vann på Arendalsuka 2023

7. aug, 2023 | Interessesaker, Samfunnsutvikling

Mandag 14. august er Norsk Vann og veldig mange andre organisasjoner, politikere, bedrifter og presse på plass i Arendal. Årets Arendalsuka går av stabelen 14. – 18. august.

Tradisjonen tro skal Norsk Vann ha stand midt i byen sammen med Arendal kommune. Vi skal også arrangere eget, og delta på flere debatter. Arendalsuka er et viktig møtested for ulike typer organisasjoner

Stand

Vi deltar med stand hele uka, i godt samarbeid med Arendal kommune. Vi står med vårt telt, informasjonsmateriell og utdeling av drikkevann fra springen. Standen er rett utenfor Arendal kultur- og rådhus på Sam Eydes plass. I år er den politiske gaten flyttet til samme torg, så vi kommer enda nærmere begivenhetenes sentrum. Kom innom oss for en prat!

Debatt

Vi arrangerer også i år en debatt om hvilke utfordringer og muligheter som ligger i sektoren fremover. I år er overskriften «Nødvendige investeringer i vann og avløp: Har kommunene og staten evnen og viljen?». Debatten foregår torsdag 17. august kl. 11.00 – 12.00 i Arendal kino, sal 3. Salen har plass til 48 personer, så være ute i god tid.

Med oss til å diskutere har vi Ragnhild Aalstad, direktør i Norsk Vann, Kari Sofie Bjørnsen, Høyre, Siri Gåsemyr Staalesen, Arbeiderpartiet, Ingrid Liland, MDG, Julie Brodtkorb, MEF, Morten Meyer, Huseierne og Kjetil Bjørklund, KS.

Her finner du lenke til debatten på arendalsuka.no

Andre arrangementer

Representanter fra Norsk Vann deltar også i andre debatter

Onsdag 16. august deltar vi i to debatter. Den ene handler om sikkert drikkevann på Svalbard i regi av SINTEF, hvor direktør Ragnhild Aalstad deltar. Denne foregår på MS Lofoten fra kl. 10.00 – 10.50. Lenke til arrangementet «Sikkert drikkevann på Svalbard er en forutsetning for norsk tilstedeværelse» 

Samme dag til samme tid deltar rådgiver Arne Haarr på debatt i regi av LUP om «Det finnes bedre løsninger» på MØR Biffhus.

Velkommen innom standen vår for en hyggelig prat om vann 🙂

gamle nyheter

Nyhetsarkivet

Nyhetskategorier

Relaterte nyhetssaker

Verdens vanndag: Vann for fred

Verdens vanndag: Vann for fred

Verdens vanndag markeres årlig for å sette fokus på hvor viktig vann er i våre liv, og for å øke kunnskapen om vanntilgang i verden. Tema for årets markering er vannets betydning for fred og samarbeid.  Vann kan både skape fred eller utløse konflikt. Vannmangel og...

les mer
Interkommunalt samarbeid på avløpsområdet

Interkommunalt samarbeid på avløpsområdet

Menon Economics, Norconsult og Berngaard har på oppdrag fra Miljødirektoratet kartlagt interkommunale sam­arbeid på avløpsområdet, blant kommuner som ligger i nedbørsfeltet til Oslofjorden.  Bakgrunnen for oppdraget er den dårlige miljøtilstanden i Oslofjorden, der...

les mer
25 nasjonale mål for vann og helse

25 nasjonale mål for vann og helse

16. februar lanserte regjeringen de nye nasjonale målene for vann og helse med gjennomføringsplan. Det er Helse- og omsorgsdepartementet og Klima- og miljødepartementet som står bak målene.  Verdens helseorganisasjons «Protocol on Water and Health» er en internasjonal...

les mer