6255 3030 post@norskvann.no

Hias IKS og Ringsaker kommune har best drikkevann i Innlandet

9. nov, 2022 | Arrangement, Prisutdelinger, Vannbehandling

Hias vannbehandlingsanlegg (Hias IKS) i Stange kommune og Narud vannverk i Ringsaker kommune har det beste drikkevannet i Innlandet. Det ble klart under semifinalen i Innlandet i konkurransen «Norges beste drikkevann» i går.

På bildet: Vinnerne av Innlandets beste drikkevann 2022 er fra venstre Arne Egdar Rosenberg, Ringsaker kommune (stedfortreder for representant) og Sverre Øystein Nysæther i Hias IKS.

Hias IKS vant i klassen for overflatekilder mens Narud vannverk vant i klassen for grunnvannskilder. Semifinalen ble arrangert på Hamar 8. november under VA-dagene Innlandet.

Det var veldig veldig jevnt i dag, vi har aldri hatt så små variasjoner i vannprøvene. Det var litt lavere score enn vi har hatt i de tidligere konkurransene, og vanskelig å skille prøvene fra hverandre. Men til slutt kom vi frem til to verdige vinnere som nå kan kalle seg for Innlandets beste drikkevann 2022, sier juryleder Johan P. Nielsen.

Juryen - Innlandets beste drikkevann 2022

Juryen som kåret Innlandets beste drikkevann 2022 er fra venstre Anniken Alsos, Jan Håvard Ruen, Trude Bergsveen og Johan P. Nielsen juryleder.

Vannverkskandidatene som deltok i semifinalen var (i alfabetisk rekkefølge):
Elverum vannverk – Elverum kommune
Granli vannbehandlingsanlegg – GIVAS IKS (Kongsvinger kommune)
Hias vannbehandlingsanlegg – Hias IKS (Stange kommune)
Jevnaker vannverk – Jevnaker kommune
Lillehammer vannverk – Lillehammer kommune
Narud vannverk – Ringsaker kommune
Os kommunale vannverk – Os kommune
Skjelbreia vannverk – Vestre Toten kommune
Skåbu vannverk – Nord-Fron kommune
Vågå vassverk – Vågå kommune
Åsnes kommunale vannverk – Åsnes kommune

9 Semifinaler

Konkurransen «Norges beste drikkevann» arrangeres av Norsk Vann og Norsk Kommunalteknisk Forening (NKF) med 9 semifinaler rundt om i Norge før finalen går av stabelen 10. mai 2023 i Oslo. Konkurransen har blitt arrangert siden 2001, og det skal gjennomføres totalt ni semifinaler rundt om i landet før finalen i Oslo i mai 2023. De gjenstående semifinalestedene er Østlandet 16. november, Sørlandet 1. desember og Sogn og Fjordane 8. mars 2023. Vinnerne i hver klasse går videre til finalen i 2023.
Les mer om konkurransen her.

Kvalifikasjonskrav og fagjury

Alle vannverk som leverer til mer enn 300 innbyggere kan delta. Vannverket må ha godkjenning fra det lokale Mattilsynet. Konkurransen har en fagjury bestående av en fast juryformann, og håndplukket ekspertise fra regionen. Denne konkurransen fokuserer på lukt og smak for å gjøre forbrukerne oppmerksomme på de gode kvaliteter som kranvann har, og hvilke forventninger man skal ha til godt drikkevann.

Tidligere vinnere Innlandet

2015 – Elverum vannverk – grunnvannskilder og Skjelbreia vannverk – overflatekilder
2018 – Skåbu vannverk – grunnvannskilder og Gålå vannverk – overflatekilder

Relaterte nyhetssaker

Dialogkonferanse: Sammen om slambehandling

Dialogkonferanse: Sammen om slambehandling

13 kommuner i Drammensregionen, Vestfold og Grenland har startet en felles prosess kalt «Sammen om slambehandling». Nå ønsker de dialog med markedsaktører og kunnskapsleverandører i søken etter riktig retning for fremtidig bærekraftig slambehandling.-Vi ønsker dialog...

les mer
Velkommen til fagtreff 16. og 17. mars

Velkommen til fagtreff 16. og 17. mars

Norsk Vanns fagtreff på Gardermoen 16.-17. mars nærmer seg med stormskritt! Vi inviterer til en samling over to dager på Thon Hotel Oslo Airport med faglig påfyll og gjennomgang av aktuelle tema. Påmeldingsfristen for fysisk deltakelse er 8. mars. Se hele programmet...

les mer
Frokostmøte: Mulighetsrommet for biogass i Norge

Frokostmøte: Mulighetsrommet for biogass i Norge

Norges Bondelag, Avfall Norge, Biogass Oslofjord, Energigass Norge og Norsk Vann inviterer til frokostmøte om mulighetsrommet for biogass i Norge. Frokostmøtet kan følges både fysisk og digitalt og arrangeres 9. mars på Kulturhuset i Oslo kl. 8-10. På møtet vil...

les mer
Beredskap i usikre tider

Beredskap i usikre tider

Hvordan planlegger vi i vannbransjen for god beredskap og krisehåndtering når usikkerheten brer seg i samfunnet? Det skal vi bore i under den nasjonale Vannberedskapskonferansen 2023, som arrangeres på Hamar 9. og 10. mai. Russlands invasjon av Ukraina virker i...

les mer