6255 3030 post@norskvann.no

Hias IKS og Ringsaker kommune har best drikkevann i Innlandet

9. nov, 2022 | Arrangement, Prisutdelinger, Vannbehandling

Hias vannbehandlingsanlegg (Hias IKS) i Stange kommune og Narud vannverk i Ringsaker kommune har det beste drikkevannet i Innlandet. Det ble klart under semifinalen i Innlandet i konkurransen «Norges beste drikkevann» i går.

På bildet: Vinnerne av Innlandets beste drikkevann 2022 er fra venstre Arne Egdar Rosenberg, Ringsaker kommune (stedfortreder for representant) og Sverre Øystein Nysæther i Hias IKS.

Hias IKS vant i klassen for overflatekilder mens Narud vannverk vant i klassen for grunnvannskilder. Semifinalen ble arrangert på Hamar 8. november under VA-dagene Innlandet.

Det var veldig veldig jevnt i dag, vi har aldri hatt så små variasjoner i vannprøvene. Det var litt lavere score enn vi har hatt i de tidligere konkurransene, og vanskelig å skille prøvene fra hverandre. Men til slutt kom vi frem til to verdige vinnere som nå kan kalle seg for Innlandets beste drikkevann 2022, sier juryleder Johan P. Nielsen.

Juryen - Innlandets beste drikkevann 2022

Juryen som kåret Innlandets beste drikkevann 2022 er fra venstre Anniken Alsos, Jan Håvard Ruen, Trude Bergsveen og Johan P. Nielsen juryleder.

Vannverkskandidatene som deltok i semifinalen var (i alfabetisk rekkefølge):
Elverum vannverk – Elverum kommune
Granli vannbehandlingsanlegg – GIVAS IKS (Kongsvinger kommune)
Hias vannbehandlingsanlegg – Hias IKS (Stange kommune)
Jevnaker vannverk – Jevnaker kommune
Lillehammer vannverk – Lillehammer kommune
Narud vannverk – Ringsaker kommune
Os kommunale vannverk – Os kommune
Skjelbreia vannverk – Vestre Toten kommune
Skåbu vannverk – Nord-Fron kommune
Vågå vassverk – Vågå kommune
Åsnes kommunale vannverk – Åsnes kommune

9 Semifinaler

Konkurransen «Norges beste drikkevann» arrangeres av Norsk Vann og Norsk Kommunalteknisk Forening (NKF) med 9 semifinaler rundt om i Norge før finalen går av stabelen 10. mai 2023 i Oslo. Konkurransen har blitt arrangert siden 2001, og det skal gjennomføres totalt ni semifinaler rundt om i landet før finalen i Oslo i mai 2023. De gjenstående semifinalestedene er Østlandet 16. november, Sørlandet 1. desember og Sogn og Fjordane 8. mars 2023. Vinnerne i hver klasse går videre til finalen i 2023.
Les mer om konkurransen her.

Kvalifikasjonskrav og fagjury

Alle vannverk som leverer til mer enn 300 innbyggere kan delta. Vannverket må ha godkjenning fra det lokale Mattilsynet. Konkurransen har en fagjury bestående av en fast juryformann, og håndplukket ekspertise fra regionen. Denne konkurransen fokuserer på lukt og smak for å gjøre forbrukerne oppmerksomme på de gode kvaliteter som kranvann har, og hvilke forventninger man skal ha til godt drikkevann.

Tidligere vinnere Innlandet

2015 – Elverum vannverk – grunnvannskilder og Skjelbreia vannverk – overflatekilder
2018 – Skåbu vannverk – grunnvannskilder og Gålå vannverk – overflatekilder

gamle nyheter

Nyhetsarkivet

Nyhetskategorier

Relaterte nyhetssaker

Vannbransjens innovasjonskonferanse 2024

Vannbransjens innovasjonskonferanse 2024

Vannbransjens innovasjonskonferanse arrangeres 31. oktober i Oslo. I år er temaene effektiv og fremtidsrettet fornyelse av vanninfrastruktur og innovative løsninger for å møte nye krav på avløpsområdet. Har du forslag til prosjekter som bør presenteres på konferansen,...

les mer
Nytt nettverk – membranforum

Nytt nettverk – membranforum

Membranforum skal være et møtested for utveksling og formidling av erfaringer og kunnskap om drift av membrananlegg for drikkevannsbehandling. Foto: Levanger kommune Forumet er digitalt og det er planlagt fire møter i 2024. Første møte finner sted allerede 14....

les mer
Ledningsnett som tema på fagtreff

Ledningsnett som tema på fagtreff

Norsk Vann inviterer til fagtreff 14.-15. mars på Gardermoen med massevis av faglig påfyll og sosialt samvær. Vi tilbyr også alle parallellene digitalt. På parallell B, dag 1 av fagtreffet, er hovedtemaet "Ledningsnett". Vi går inn på ledningsfornyelse, hvor vi blant...

les mer
Digitalisering på årets Fagtreff

Digitalisering på årets Fagtreff

Norsk Vann inviterer til samling over to dager på Gardermoen 14.-15. mars med massevis av faglig påfyll og sosialt samvær. Vi tilbyr også alle parallellene digitalt. Påmelding og program finner du her. På parallell B på dag 2 av fagtreffet er hovedtema...

les mer