6255 3030 post@norskvann.no

Hias IKS og Ringsaker kommune har best drikkevann i Innlandet

9. nov, 2022 | Arrangement, Prisutdelinger, Vannbehandling

Hias vannbehandlingsanlegg (Hias IKS) i Stange kommune og Narud vannverk i Ringsaker kommune har det beste drikkevannet i Innlandet. Det ble klart under semifinalen i Innlandet i konkurransen «Norges beste drikkevann» i går.

På bildet: Vinnerne av Innlandets beste drikkevann 2022 er fra venstre Arne Egdar Rosenberg, Ringsaker kommune (stedfortreder for representant) og Sverre Øystein Nysæther i Hias IKS.

Hias IKS vant i klassen for overflatekilder mens Narud vannverk vant i klassen for grunnvannskilder. Semifinalen ble arrangert på Hamar 8. november under VA-dagene Innlandet.

Det var veldig veldig jevnt i dag, vi har aldri hatt så små variasjoner i vannprøvene. Det var litt lavere score enn vi har hatt i de tidligere konkurransene, og vanskelig å skille prøvene fra hverandre. Men til slutt kom vi frem til to verdige vinnere som nå kan kalle seg for Innlandets beste drikkevann 2022, sier juryleder Johan P. Nielsen.

Juryen - Innlandets beste drikkevann 2022

Juryen som kåret Innlandets beste drikkevann 2022 er fra venstre Anniken Alsos, Jan Håvard Ruen, Trude Bergsveen og Johan P. Nielsen juryleder.

Vannverkskandidatene som deltok i semifinalen var (i alfabetisk rekkefølge):
Elverum vannverk – Elverum kommune
Granli vannbehandlingsanlegg – GIVAS IKS (Kongsvinger kommune)
Hias vannbehandlingsanlegg – Hias IKS (Stange kommune)
Jevnaker vannverk – Jevnaker kommune
Lillehammer vannverk – Lillehammer kommune
Narud vannverk – Ringsaker kommune
Os kommunale vannverk – Os kommune
Skjelbreia vannverk – Vestre Toten kommune
Skåbu vannverk – Nord-Fron kommune
Vågå vassverk – Vågå kommune
Åsnes kommunale vannverk – Åsnes kommune

9 Semifinaler

Konkurransen «Norges beste drikkevann» arrangeres av Norsk Vann og Norsk Kommunalteknisk Forening (NKF) med 9 semifinaler rundt om i Norge før finalen går av stabelen 10. mai 2023 i Oslo. Konkurransen har blitt arrangert siden 2001, og det skal gjennomføres totalt ni semifinaler rundt om i landet før finalen i Oslo i mai 2023. De gjenstående semifinalestedene er Østlandet 16. november, Sørlandet 1. desember og Sogn og Fjordane 8. mars 2023. Vinnerne i hver klasse går videre til finalen i 2023.
Les mer om konkurransen her.

Kvalifikasjonskrav og fagjury

Alle vannverk som leverer til mer enn 300 innbyggere kan delta. Vannverket må ha godkjenning fra det lokale Mattilsynet. Konkurransen har en fagjury bestående av en fast juryformann, og håndplukket ekspertise fra regionen. Denne konkurransen fokuserer på lukt og smak for å gjøre forbrukerne oppmerksomme på de gode kvaliteter som kranvann har, og hvilke forventninger man skal ha til godt drikkevann.

Tidligere vinnere Innlandet

2015 – Elverum vannverk – grunnvannskilder og Skjelbreia vannverk – overflatekilder
2018 – Skåbu vannverk – grunnvannskilder og Gålå vannverk – overflatekilder

gamle nyheter

Nyhetsarkivet

Nyhetskategorier

Relaterte nyhetssaker

Vann- og avløpsjuskonferansen nærmer seg

Vann- og avløpsjuskonferansen nærmer seg

Det nærmer seg årets høydepunkt for alle som håndterer juridiske spørsmål i vannbransjen. Vann- og avløpsjuskonferansen arrangeres 27.-28. november på Thon Hotel Oslo Airport, Gardermoen. Fullstendig program og påmelding til konferansen finner du her. Juridisk...

les mer
Konferansen Vann- og avløpsjus 2023

Konferansen Vann- og avløpsjus 2023

Har din kommune fått på plass internkontrollsystemet for vannmålere? På konferansen Vann- og avløpsjus, som arrangeres 27.-28. november på Gardermoen, har vi satt av god tid til at du både kan få høre en gjennomgang av kravene og ikke minst få mulighet til å stille...

les mer
Gi innspill til fagtreffet 2024

Gi innspill til fagtreffet 2024

Har du eller din organisasjon en erfaring eller et tema fra egen virksomhet som fortjener å deles med flere? I forbindelse med planleggingen av Norsk Vanns fagtreff 14.-15. mars 2024 inviterer vi dere til å sende inn forslag. Vi ønsker forslag til presentasjoner om...

les mer
Norsk Vanns kurstilbud

Norsk Vanns kurstilbud

Norsk Vann tilbyr ulike kurs utover høsten og vinteren. Her får du en oppsummering av hva vi kan tilby:Kurs i nitrogenfjerning – e-læringskursSkal vi nå målene om god tilstand i vannforekomster som er sensitive for nitrogen, er det stort behov for kunnskap om...

les mer