6255 3030 post@norskvann.no

Overvann som tema på årskonferansen

9. aug, 2024 | Arrangement, Overvann

Norsk Vanns årskonferanse arrangeres 3.-4. september på Scandic Havet hotell i Bodø. Etter lunsj dag 1 har vi temaet «Overvannsutfordringene – hvordan møte disse på en god måte?» på agendaen. Gå ikke glipp av årets viktigste møteplass – og meld deg på i dag!

Mens vår nordligste landsdel i det siste har ligget badet i solskinn, har stadige farevarsler om kraftige regnskyll med jevne mellomrom blitt sendt ut i resten landet. De mest ekstreme følgene av styrtregn så vi i Telemark, hvor en bro raste, hus var nær ved å kollapse og hundrevis måtte evakueres. Bare uker etter meldte forsikringsselskapet Gjensidige at de hadde mottatt rundt 150 skademeldinger etter kraftig nedbør den siste uka i juli og Fremtind meldte om 102 skademeldinger.

Samtidig som Storting og Regjering har gitt nye lov- og forskriftsbestemmelser og direktoratene har utarbeidet veiledere, har mange kommuner utarbeidet strategier og handlingsplaner for å hindre at overvann skader bygninger og infrastruktur og forurenser vannmiljøet. I tillegg har forebygging fått en langt mer sentral plass i kommunenes arealplaner og under byggesaksbehandlingen.

Under Norsk Vanns årskonferanse vil NVE fortelle om veilederne som skal hjelpe kommunene. Bærum kommune vil presentere sin nye teknologi som gjør det mulig å enkelt kartlegge og vurdere risiko for oversvømmelser fra overvann. Løsningen er utviklet i innovasjonspartnerskapet InnoVann. Deretter vil vertskommunen Bodø presentere sitt arbeid med vannsmarte blågrønne løsninger for en ny bydel i EU-prosjektet B-WaterSmart.

Om programmet

For de som ankommer hotellet dagen før, 2. september, tilbyr vi felles middag på hotellet kl. 19.30. Faglig program dag 1 er fra kl. 9-16. Etter fagprogrammet arrangeres årsmøte kl. 16.30-17.30, med påfølgende konferansemiddag 19.30. Dag 2, 4. september, starter 8.30 og avsluttes kl. 15. Her kan du som et alternativ til oppsatt program delta på befaring til to av Bodøs viktigste anlegg; Heggemoen vannbehandlingsanlegg og fjellhallen i Hunstadlia.

Påmelding

Påmeldingsfrist for fysisk deltakelse på konferansen er 23. august, mens påmeldingsfrist for digital deltakelse er 30. august.
Meld deg på her.

Hotell

Hotell bestilles og betales av den enkelte deltaker. Hvis det er fullt på Scandic Havet hotell, er Clarion Collection Hotell Grand Bodø og Comfort Hotell Bodø alternative hoteller i nærheten.

Velkommen til Bodø!

gamle nyheter

Nyhetsarkivet

Nyhetskategorier

Relaterte nyhetssaker

Nordiwa 2024 – se program og meld deg på

Nordiwa 2024 – se program og meld deg på

NORDIWA vannforsyning arrangeres i København 18. – 20. september. Program for konferansen er nå lagt ut. Meld deg på innen 30. juni for «Early bird» pris. DANVA, FIWA, Norsk Vann, Samorka og Svenskt Vatten inviterer til Nordisk drikkevannskonferanse, NORDIWA, i...

les mer
Vannbransjens innovasjonskonferanse 2024

Vannbransjens innovasjonskonferanse 2024

Vannbransjens innovasjonskonferanse arrangeres 31. oktober i Oslo. I år er temaene effektiv og fremtidsrettet fornyelse av vanninfrastruktur og innovative løsninger for å møte nye krav på avløpsområdet. Har du forslag til prosjekter som bør presenteres på konferansen,...

les mer