6255 3030 post@norskvann.no

Vinusha er trainee i Hias – Liker at det skjer mye!

17. aug, 2021 | Rekruttering

– Det er gøy at det skjer så mye her! Det er jo ikke hvert år det bygges nytt vannbehandlingsanlegg samtidig som renseanlegget bygges om, sier Vinusha Pulendran, som er trainee i traineeVANN, Norsk Vanns traineeordning.

– Selv om jeg ikke er direkte involvert i de store prosjektene, plukker jeg opp mye og blir dratt med i det som skjer, sier Vinusha. Hun begynte som trainee i Hias 1. mai. Traineeløpet består av tre moduler, hver på åtte måneder. Vinusha hadde sin første modul i Ringsaker kommune, hvor hun jobbet med beregning av innlekk og lekkasje i tillegg til energiregnskap i forbindelse med strømforbruk på pumpestasjoner og FDV-dokumentasjon på det nye vannverket.
Kvalitetssikring og lab

I Hias jobber hun med kvalitetssikring av data i ledningsnettet i Gemini. Dette er forarbeid til en nettmodell for Hamar kommune.

– Fokus er å sjekke dimensjoner, strømningsretning og fall. Jeg lager en oversikt over feil og mangler, sier Vinusha. Fra juni har hun også jobbet daglig i laboratoriet med prøvetaking av Hias-prosessen. – Det har vært fint å få prøve seg på laboratoriearbeid. Dette var nytt for meg da jeg begynte i Hias. Det er en fin avveksling fra å arbeide foran PC’en, sier hun.

Preget av korona

For Vinusha ble både innspurten på studenttilværelsen og starten på arbeidslivet preget av pandemien.

– De første fire månedene i Ringsaker kommune var relativt normale. Da var jeg mye ute på prosjekter. Deretter ble det fire måneder med hjemmekontor, sier hun.

I Hias ble det en oppstart med mye hjemmekontor som følge av nedstengningen etter 17.mai.

– Jeg har blitt fulgt opp og har følt meg ivaretatt selv om jeg har sittet på hjemmekontor. Derfor er jeg fornøyd med at jeg valgte å bli trainee. Arbeidsoppgavene er varierte, og jeg får en praktisk tilnærming til faget, sier Vinusha. Den siste modulen skal hun ha i GIVAS.

Relaterte nyhetssaker

Vi søker ny direktør!

Vi søker ny direktør!

Vil du lede denne trivelige gjengen med dedikerte og dyktige fagfolk, som brenner for vann og vannmiljø? Norsk Vann lyser nå ut stillingen som direktør med søknadsfrist 20. november. Som det ble kommunisert i april har vår nåværende direktør, Thomas Breen, ønske om å...

les mer
Vi søker flere traineer til oppstart høsten 2022!

Vi søker flere traineer til oppstart høsten 2022!

traineeVANN er vannbransjens egen flotte traineeordning der du kan jobbe i 3 bedrifter, med 3 kulturer og få 3 flotte erfaringer! Som trainee i traineeVANN vil du tidlig i arbeidslivet få en unik og bred innsikt i en samfunnskritisk bransje. Gjennom å jobbe i tre...

les mer
traineeVANN – vi trenger DIN bedrift med på laget!

traineeVANN – vi trenger DIN bedrift med på laget!

traineeVANN starter oppkjøring mot kull 8, traineeperioden 2022-2024. For å gi disse traineene et bredt tilbud trenger vi flere VA-bedrifter med på laget. Bedriftene tilbyr et 8 måneders løp tilpasset utfordringer og arbeidsoppgaver bedriften besitter. Sammen med to...

les mer