6255 3030 post@norskvann.no

Vinusha er trainee i Hias – Liker at det skjer mye!

17. aug, 2021 | Rekruttering

– Det er gøy at det skjer så mye her! Det er jo ikke hvert år det bygges nytt vannbehandlingsanlegg samtidig som renseanlegget bygges om, sier Vinusha Pulendran, som er trainee i traineeVANN, Norsk Vanns traineeordning.

– Selv om jeg ikke er direkte involvert i de store prosjektene, plukker jeg opp mye og blir dratt med i det som skjer, sier Vinusha. Hun begynte som trainee i Hias 1. mai. Traineeløpet består av tre moduler, hver på åtte måneder. Vinusha hadde sin første modul i Ringsaker kommune, hvor hun jobbet med beregning av innlekk og lekkasje i tillegg til energiregnskap i forbindelse med strømforbruk på pumpestasjoner og FDV-dokumentasjon på det nye vannverket.
Kvalitetssikring og lab

I Hias jobber hun med kvalitetssikring av data i ledningsnettet i Gemini. Dette er forarbeid til en nettmodell for Hamar kommune.

– Fokus er å sjekke dimensjoner, strømningsretning og fall. Jeg lager en oversikt over feil og mangler, sier Vinusha. Fra juni har hun også jobbet daglig i laboratoriet med prøvetaking av Hias-prosessen. – Det har vært fint å få prøve seg på laboratoriearbeid. Dette var nytt for meg da jeg begynte i Hias. Det er en fin avveksling fra å arbeide foran PC’en, sier hun.

Preget av korona

For Vinusha ble både innspurten på studenttilværelsen og starten på arbeidslivet preget av pandemien.

– De første fire månedene i Ringsaker kommune var relativt normale. Da var jeg mye ute på prosjekter. Deretter ble det fire måneder med hjemmekontor, sier hun.

I Hias ble det en oppstart med mye hjemmekontor som følge av nedstengningen etter 17.mai.

– Jeg har blitt fulgt opp og har følt meg ivaretatt selv om jeg har sittet på hjemmekontor. Derfor er jeg fornøyd med at jeg valgte å bli trainee. Arbeidsoppgavene er varierte, og jeg får en praktisk tilnærming til faget, sier Vinusha. Den siste modulen skal hun ha i GIVAS.

Relaterte nyhetssaker

Vi søker flere traineer til oppstart høsten 2022!

Vi søker flere traineer til oppstart høsten 2022!

traineeVANN er vannbransjens egen flotte traineeordning der du kan jobbe i 3 bedrifter, med 3 kulturer og få 3 flotte erfaringer! Som trainee i traineeVANN vil du tidlig i arbeidslivet få en unik og bred innsikt i en samfunnskritisk bransje. Gjennom å jobbe i tre...

les mer
traineeVANN – vi trenger DIN bedrift med på laget!

traineeVANN – vi trenger DIN bedrift med på laget!

traineeVANN starter oppkjøring mot kull 8, traineeperioden 2022-2024. For å gi disse traineene et bredt tilbud trenger vi flere VA-bedrifter med på laget. Bedriftene tilbyr et 8 måneders løp tilpasset utfordringer og arbeidsoppgaver bedriften besitter. Sammen med to...

les mer