6255 3030 post@norskvann.no

10 år med traineeVANN!

28. nov, 2023 | Aktuelt - jobb med vann, Rekruttering, Utdanning

Vi kan trygt slå fast at traineeVANN har vært en suksess, både for kandidatene som har fått en fantastisk start på karrierene sine, for bedriftene som har vært med i ordningen og for vannbransjen som helhet.

Torsdag 23. november var det duket for opptak til det 10. kullet i Norsk Vann sin traineeordning – traineeVANN. 

-I år har vi fått på plass 10 stillinger, der én eller flere arbeidsgivere har gått sammen om å etablere et løp for en traineekandidat, sier Norsk Vanns primus motor for ordningen, Ingrid Holøyen Skjærbakken. Opptaksdagen er en opplevelse i seg selv, både for spente kandidater, ivrige bedrifter og for oss som organiserer det hele. 

Selve opptaksdagen ble denne gangen gjennomført i Norsk Vanns lokaler på Hamar. Ansatte ble sendt på hjemmekontor, for her ble alt av kontorer, møterom og fellesarealer tatt i bruk til intervjuer, gruppeoppgaver, bespisning og mingling. 

-Vi var vel om lag 60 personer involvert, med 20 kandidater, representanter fra bedriftene bak de 10 traineeløpene, organisatorer fra Norsk Vann og i tillegg traineer fra kull 9 som var hyret inn for å hjelpe til med gjennomføringen. Traineene gjorde en super jobb med å ta seg av søkerne, forteller Ingrid. 

-Vi hadde på forhånd lagt en stram kabal for intervjuene, slik at bedriftene fikk snakket med alle søkerne til sine løp. I tillegg delte vi kandidatene inn i grupper og ga dem i oppgave å bygge en bro av papirark og klips. Det er nyttig for å få et inntrykk av hvordan de fungerer i team, forklarer Ingrid. 

Traineene tok seg av søkerne på en god måte

Traineer fra kull 9 var hyret inn for å ta seg av spente søkere mellom intervjuer og gruppeoppgaver. 

På slutten av dagen samlet bedriftene seg og gjorde opp status. Enden på visa denne gangen ble at alle bedriftene fikk sitt førstevalg på kandidat oppfylt, og 10 søkere får dermed tilbud om traineestilling med oppstart september 2024. 

Norsk Vann gratulerer både kandidatene og bedriftene!

10. gang

TraineeVANN hadde opptak til første kull i 2015, etter å ha vært forberedt i et år. Siden den gang har vannbransjen nytt godt av 44 unge, kunnskapsrike, motiverte og energiske traineer. 

Norsk Vann har stor tro på traineeordningen som et viktig rekrutteringstiltak i bransjen.

De aller fleste studentene som spesialiserer seg med vannrelaterte fag på universiteter og høgskoler, vil få jobb i bransjen. Men gjennom traineeVANN får de innsikt i tre ulike bedrifter, med ulike problemstillinger, vinklinger og kulturer, som gir kandidatene en innsikt som gjør dem bedre skodd til større oppgaver. I tillegg får de et personlig utviklingsprogram, og et faglig og sosialt nettverk som de kan bygge videre på i karrieren sin. 

-Det er, utrolig nok kanskje, fortsatt en utfordring å få med mange nok bedrifter i traineeordningen vår, sier Ingrid. Vi har nok gode søkere til å fylle flere stillinger, men da må kommuner, rådgivningsselskap og entreprenører kjenne sin besøkelsestid, sier Ingrid. 

Søkerne fikk som gruppeoppgave å bygge en bro av papir og stifter

Søkerne fikk i oppdrag å bygge en bro av papir og stifter. Slike gruppeoppgaver er fine for å vurdere søkernes evne til å jobbe sammen i team om å løse et oppdrag. 

Vil din bedrift ha en VANNtrainee?

Er din bedrift en virksomhet innen vannbransjen og medlem av Norsk Vann? Da kan du delta i landets beste traineeordning som lærebedrift!

Som traneeVANN-bedrift får du tilgang til unge, ivrige medarbeidere, med oppdatert vannfaglig kunnskap og det siste innen forskning og utvikling, og en glimrende rekrutteringsarena.

Ta kontakt med Norsk Vann ved rådgiver Ingrid Holøyen Skjærbakken for mer informasjon eller signalisere interesse!

Les mer om traineeordningen vår på www.traineevann.no 

gamle nyheter

Nyhetsarkivet

Nyhetskategorier

Relaterte nyhetssaker

VAnnforsk webinarserie

VAnnforsk webinarserie

VAnnforsk fortsetter sin webinarserie utover våren. Fredag 9. februar er temaet «bransjens behov for utdanning og kompetanse», og du får høre om OsloMet sin nye masterutdanning og FoU-prosjekter. Fredagen etter, den 16. februar, er temaet «Muligheter med nytt...

les mer
VA-yngres årsseminar i Ålesund

VA-yngres årsseminar i Ålesund

VA-yngre har åpnet for påmeldingen til sitt årsseminar i Ålesund 24.-25. april. Seminaret har fått tittelen «Rise of the machines» med digitalisering som en rød tråd. Tradisjonen tro blir det spennende foredrag, kulturell mingling, nye venner og kunnskapsrike...

les mer
Bli traineebedrift? En unik mulighet for bransjen

Bli traineebedrift? En unik mulighet for bransjen

I høst hadde traineeVANN opptak til kull 10. Ni traineer har takket ja til å være vannbransjens neste traineekull og være med i spennende løp i Trøndelag, Vestland, Rogaland, Agder, Buskerud, Akershus og Østfold. traineeVANN ser frem til å vise vannbransjen flere...

les mer