6255 3030 post@norskvann.no

«For få velger ingeniørutdanningene!»

22. mai, 2023 | Rekruttering

-Hele 3 av 4 av våre masterkandidater får jobb i løpet av siste studieår. Grunnen er at for få velger ingeniørutdanningene, sier Roald Kommedal, førsteamanuensis ved Institutt for kjemi, biovitenskap og miljøteknologi ved Universitetet i Stavanger.

Tidligere i vår var Norsk Vann invitert til Universitetet i Stavanger for å snakke om de mange mulighetene en jobb i vannbransjen innebærer. VANNtraineene Silja Helene Kristoffersen, som nå er i traineestilling i Sandnes kommune, og Ida Madeleine Haugen, som er i Stavanger kommune, tok på seg oppgaven sammen med William Bredberg fra VA-yngre (Foto: Simona Surgautaite, UIS).

Målgruppen for møtet var alle som ønsker å ta en mastergrad i miljøteknologi og med jobbambisjoner innen det grønne skiftet. 32 studenter, hovedsakelig masterstudenter i Miljøteknologi og bachelorstudenter på studoeprogrammene Kjemi og miljø og Biologisk kjemi, deltok på møtet.

Vi trenger dere!

William Bredberg sa i sin presentasjon at det er et stort etterslep på vedlikehold og fornying av infrastruktur i bransjen, og nye EU-direktiver på vannkvalitet krever tunge nyinvesteringer i renseanlegg.

Vann- og avløpsbransjen har behov for rundt 200 ingeniører hvert år, men det utdannes bare omlag halvparten så mange.

-Bransjen har en enorm utfordring knyttet til kompetanse, spesielt når det gjelder nye renseteknologiske prosesser, skjerpede miljøkrav og digitalisering. Våre studenter har kompetansen de trenger på disse områdene, men vi ser dessverre at rekrutteringen er dalende. Der har vi en ufordring å løse, sier Kommedal.

Det er svært gode jobbmuligheter for disse ingeniørene!

 

TraineeVANN

TraineeVANN er et landsdekkende, vannfaglig traineeprogram over 24 måneder hvor du er innom inntil 3 forskjellige bedrifter. Det er en ypperlig mulighet til å skaffe seg bred kompetanse, stort nettverk og en god start på arbeidslivet!

Les mer om traineeordningen her

gamle nyheter

Nyhetsarkivet

Nyhetskategorier

Relaterte nyhetssaker

VAnnforsk webinarserie

VAnnforsk webinarserie

VAnnforsk fortsetter sin webinarserie utover våren. Fredag 9. februar er temaet «bransjens behov for utdanning og kompetanse», og du får høre om OsloMet sin nye masterutdanning og FoU-prosjekter. Fredagen etter, den 16. februar, er temaet «Muligheter med nytt...

les mer
VA-yngres årsseminar i Ålesund

VA-yngres årsseminar i Ålesund

VA-yngre har åpnet for påmeldingen til sitt årsseminar i Ålesund 24.-25. april. Seminaret har fått tittelen «Rise of the machines» med digitalisering som en rød tråd. Tradisjonen tro blir det spennende foredrag, kulturell mingling, nye venner og kunnskapsrike...

les mer
Bli traineebedrift? En unik mulighet for bransjen

Bli traineebedrift? En unik mulighet for bransjen

I høst hadde traineeVANN opptak til kull 10. Ni traineer har takket ja til å være vannbransjens neste traineekull og være med i spennende løp i Trøndelag, Vestland, Rogaland, Agder, Buskerud, Akershus og Østfold. traineeVANN ser frem til å vise vannbransjen flere...

les mer
Vi søker juridisk rådgiver

Vi søker juridisk rådgiver

Norsk Vann søker etter juridisk rådgiver som kan ivareta og utvikle vårt juridiske medlemstilbud og bidra til at det utvikles hensiktsmessige rammebetingelser for vannbransjen. Vi er en offensiv gjeng som brenner for faget og vår visjon "Rent vann – vår fremtid". Vi...

les mer