6255 3030 post@norskvann.no

Møt: Sara Lovise Haga

23. mar, 2023 | Jobb med vann-profiler

-Det at vannbransjen er en av verdens raskest voksende næringer, med mange spennende arbeidsplasser, motiverte meg til å sikte på en jobb her.

Det sier 23 år gamle Sara Lovise Haga fra Hommersåk i Sandnes. Over sommeren starter hun sin karriere i vannbransjen som trainee, i et løp som tar henne innom IVAR IKS, Stavanger kommune og Sandnes kommune. 

-Jeg studerer kjemi og miljø, en treårig bachelor i ingeniørfag ved Universitetet i Stavanger. Jeg valgte å studere kjemi og miljø på grunn av min interesse for realfag, forteller Sara. 

-Under studiet valgte jeg retningen vann- og miljøteknikk, for å lære mer om den omfattende infrastrukturen- og renseprosessen til vannet, som kunne gi meg gode jobbmuligheter senere. Det at vannbransjen er en av verdens raskest voksende næringer, med mange spennende arbeidsplasser, motiverte meg til å sikte på en jobb her, sier hun. 

Her kan du utdanne deg til en jobb i vannbransjen

Det er svært mange utdanningsretninger som kan lede til en jobb i vannbransjen. Vi trenger folk med både høyere utdanning og med fagbrev.

Les mer om utdanninger her

Tre bedrifter på to å

Gjennom Universitetet i Stavanger sin side på Facebook ble hun gjort oppmerksom på at Norsk Vann lyste ut stillinger til kull 9 på sitt traineeprogram – treineeVANN. 

-Jeg sendte inn søknad da jeg synes det virket som en spennende mulighet, og en fin start på arbeidslivet som nyutdannet, forklarer Sara. 

Traineeprogrammet tar henne innom tre bedrifter på to år. Det skal gi henne bred kompetanse og grunnlag for å danne seg et stort nettverk.

-Jeg har forventninger om å få sett de ulike delene av vannbransjen, som innebærer både vannforsyning og håndtering av avløpsvann. På grunn av min utdanningsbakgrunn er jeg interessert i klima- og miljøutfordringene Norge står ovenfor. Jeg håper å få være med på arbeidet og utviklingen av en enda mer bærekraftig vannbransje, blant annet i arbeidet med å omdanne avløpsvann til biogass, avslutter Sara Lovise.

Vi ønsker henne hjertelig velkommen i bransjen!

 

Sjekk ut TraineeVANN

TraineeVANN – en fantastisk start på karrieren!

TraineeVANN er et landsdekkende, vannfaglig traineeprogram over 24 måneder hvor du er innom inntil 3 forskjellige bedrifter. Det er en ypperlig mulighet til å skaffe seg bred kompetanse, stort nettverk og en god start på arbeidslivet!

Les om traineordningen vår her

gamle nyheter

Nyhetsarkivet

Nyhetskategorier

Relaterte nyhetssaker

Møt: Mariane Brustugun

Møt: Mariane Brustugun

-Det foregår mye i vann- og avløpsbransjen for tiden, med fornying og utfordrende reguleringer. Det synes jeg er spennende å få bli med på! Det sier Mariane Brustugun (26) fra Asker. I september starter hun i traineestilling som tar henne til Lier kommune, Drammen...

les mer
Møt: Vilde Bårdsen Hustoft

Møt: Vilde Bårdsen Hustoft

Med en ingeniørutdanning i kjemi og miljø, og en master i kjemi på toppen, er Vilde en svært ettertraktet person på vei inn i vannbransjen.   Vilde Bårdsen Hustoft er 27 år og kommer opprinnelig fra Stavanger.  -Etter videregående skole, og ett år i...

les mer
Vann, renovasjon og ENØK-tilskudd!

Vann, renovasjon og ENØK-tilskudd!

Linda Hummervoll er trainee i Norsk Vanns traineeVANN-program. For tiden er hun plassert hos ØyVAR AS i Øygarden kommune. Der har hun nylig dratt i havn et ENØK-prosjekt som har resultert i at ØyVAR har fått strømstøtte, og støtte fra Enova til ENØK-tiltak på til...

les mer
Møt: William Bredberg

Møt: William Bredberg

Mitt navn er William Bredberg og jeg er 29 år gammel. Jeg kommer fra Lund i Sverige og studerte miljø og vannteknikk ved Uppsala universitet. Fra Sverige har jeg litt variert arbeidserfaring fra VA-bransjen. Jeg har jobbet som VA-ingeniør, og som laboratorieingeniør...

les mer
Møt: Birgith Terum

Møt: Birgith Terum

Birgith Øverby Terum (28) jobber med farekartlegging av råvannskilde som trainee hos MOVAR IKS.  -Jeg har jobbet med kartlegging av potensielle forurensningskilder for drikkevannskilden, og eventuelle tiltak de ansvarlige har innført. Fokuset har vært på hva som kan...

les mer
Møt: Vilde Karlsen Løkken

Møt: Vilde Karlsen Løkken

Vilde Karsen Løkken (26) er Trainee hos Årnes Vannverk SA. Hun er en del av Norsk Vanns traineeordning, traineeVANN, på andre året. -Som trainee har jeg fått muligheten til å være med på mye forskjellig. Her i Årnes Vannverk er vi få ansatte noe som gjør at jeg får et...

les mer
Møt: Iva Pervan

Møt: Iva Pervan

Iva Pervan er 31 år og jobber med overvannshåndtering og klimatilpasning i det globale rådgivningsselskapet Rambøll. -Jeg jobber med overvannshåndtering og klimatilpasning i tidligfase. Jeg har også erfaring med prosjekter innen hydrologi/hydraulikk, som omfatter...

les mer
Møt: Sigurd Semb Mikkelsen

Møt: Sigurd Semb Mikkelsen

26 år gamle Sigurd Semb Mikkelsen stortrives som trainee på Solumstrand renseanlegg i Drammen kommune. -Jeg jobber som driftsingeniør og har svært varierte oppgaver i hverdagen. Jeg jobber blant annet med datainnsamling, analyse og rapportering av avløpssystemets...

les mer