6255 3030 post@norskvann.no

Møt: Vilde Bårdsen Hustoft

15. feb, 2023 | Jobb med vann-profiler

Med en ingeniørutdanning i kjemi og miljø, og en master i kjemi på toppen, er Vilde en svært ettertraktet person på vei inn i vannbransjen.  

Vilde Bårdsen Hustoft er 27 år og kommer opprinnelig fra Stavanger. 

-Etter videregående skole, og ett år i førstegangstjenesten, visste jeg ikke helt hva jeg ville studere. Jeg var veldig glad i kjemifaget og hadde lyst til å gå en retning innen realfag. Jeg valgte da å søke meg inn på en ingeniørutdanning innen kjemi og miljø ved Universitet i Stavanger, forklarer Vilde. 

-Jeg trivdes godt på UiS, det var et godt miljø på studiet, både innen min studieretning og på tvers av andre ingeniørlinjer, minnes hun. 

Etter fullført bachelorutdanning satte hun kursen østover, til Ås og NMBU, og en master i kjemi.  

-Her i Ås er det også et veldig godt studiemiljø. Vi har mange sosiale foreninger, stedsforeninger og linjeforeninger, som gjør det lett å bli kjent med mange spennende mennesker, forteller Vilde. 

Her kan du utdanne deg til en jobb i vannbransjen

Det er svært mange utdanningsretninger som kan lede til en jobb i vannbransjen. Vi trenger folk med både høyere utdanning og med fagbrev.

Les mer om utdanninger her

Starter i traineestilling

Til høsten blir Vilde VANNtrainee og skal jobbe hos Holmestrand, Drammen og Asker kommuner i det toårige traineeløpet. Men en liten forsmak på arbeidslivet som ingeniør i vannbransjen har hun allerede fått, gjennom et 6 måneders vikariat i Holmestrand kommune.  

-Til nå har jeg fått vært med på mye forskjellig. Jeg har møtt mange ulike spennende mennesker, vært med ut på befaringer og lært om alle de ulike retningene man kan jobbe med innen vann og avløp. For meg som ikke tidligere har vært borti vannbransjen har det vært veldig lærerikt, sier hun og ser frem til å begynne i traineestillingen i september.

-Det blir kjempespennende! Jeg gleder meg til å lære mer om utfordringer og oppgaver i bransjen, og håper selvsagt at jeg med min kompetanse og bakgrunn også kan bidra til både nytenkning og bedre løsninger innen vann og avløp.

Vi ønsker Vilde velkommen til en spennende og ikke minst samfunnsnyttig bransje!

Sjekk ut TraineeVANN

TraineeVANN – en fantastisk start på karrieren!

TraineeVANN er et landsdekkende, vannfaglig traineeprogram over 24 måneder hvor du er innom inntil 3 forskjellige bedrifter. Det er en ypperlig mulighet til å skaffe seg bred kompetanse, stort nettverk og en god start på arbeidslivet!

Les om traineordningen vår her

gamle nyheter

Nyhetsarkivet

Nyhetskategorier

Relaterte nyhetssaker

Håndfast jobb

Håndfast jobb

Møt Ronita Chowdhury, 24 år fra Oslo, som skal innom både kommune, entreprenør og rådgiverselskap i sin traineejobb! Ronita har alltid vært interessert i realfag og bestemte seg tidlig for å bli sivilingeniør. -Jeg studerte den femårige masteren Bygg- og miljøteknikk...

les mer
Møt: Ida Saxrud

Møt: Ida Saxrud

Hei! Jeg heter Ida Saxrud og er trainee i Norsk Vann. For øyeblikket jobber jeg i Melhus kommune og skal videre til Trondheim kommune og Nordic Water. Nå jobber jeg med forprosjektering av et nytt renseanlegg, samt diverse kartlegging av ledningsnettet i Melhus. I det...

les mer
Møt: Sara Lovise Haga

Møt: Sara Lovise Haga

-Det at vannbransjen er en av verdens raskest voksende næringer, med mange spennende arbeidsplasser, motiverte meg til å sikte på en jobb her. Det sier 23 år gamle Sara Lovise Haga fra Hommersåk i Sandnes. Over sommeren starter hun sin karriere i vannbransjen som...

les mer
Vann, renovasjon og ENØK-tilskudd!

Vann, renovasjon og ENØK-tilskudd!

Linda Hummervoll er trainee i Norsk Vanns traineeVANN-program. For tiden er hun plassert hos ØyVAR AS i Øygarden kommune. Der har hun nylig dratt i havn et ENØK-prosjekt som har resultert i at ØyVAR har fått strømstøtte, og støtte fra Enova til ENØK-tiltak på til...

les mer
Møt: William Bredberg

Møt: William Bredberg

Mitt navn er William Bredberg og jeg er 29 år gammel. Jeg kommer fra Lund i Sverige og studerte miljø og vannteknikk ved Uppsala universitet. Fra Sverige har jeg litt variert arbeidserfaring fra VA-bransjen. Jeg har jobbet som VA-ingeniør, og som laboratorieingeniør...

les mer
Møt: Birgith Terum

Møt: Birgith Terum

Birgith Øverby Terum (28) jobber med farekartlegging av råvannskilde som trainee hos MOVAR IKS.  -Jeg har jobbet med kartlegging av potensielle forurensningskilder for drikkevannskilden, og eventuelle tiltak de ansvarlige har innført. Fokuset har vært på hva som kan...

les mer
Møt: Vilde Karlsen Løkken

Møt: Vilde Karlsen Løkken

Vilde Karsen Løkken (26) er Trainee hos Årnes Vannverk SA. Hun er en del av Norsk Vanns traineeordning, traineeVANN, på andre året. -Som trainee har jeg fått muligheten til å være med på mye forskjellig. Her i Årnes Vannverk er vi få ansatte noe som gjør at jeg får et...

les mer