6255 3030 post@norskvann.no

Møt: Vilde Karlsen Løkken

4. apr, 2022 | Jobb med vann-profiler

Vilde Karsen Løkken (26) er Trainee hos Årnes Vannverk SA. Hun er en del av Norsk Vanns traineeordning, traineeVANN, på andre året.

-Som trainee har jeg fått muligheten til å være med på mye forskjellig. Her i Årnes Vannverk er vi få ansatte noe som gjør at jeg får et innblikk i alt som skjer, fra drift på vannverket og kundekontakt til fremtidige prosjekter. Dette gir meg en variasjon i arbeidshverdagen og jeg får erfaringer fra ulike områder innenfor VA, forteller Vilde.

Hun var på utkikk etter en jobb etter endt studie da hun så at Norsk Vann utlyste traineestillinger.

-Det å få muligheten til å jobbe i ulike bedrifter, få bred kompetanse og se ulike problemstillinger innenfor VA fikk meg til å søke på jobben, forklarer Vilde.

-Variasjonen er det beste med jobben. Det å kunne få lov til å være med på mye forskjellig, lære og erfare fra dyktige medarbeidere. I tillegg føler jeg at jeg bidrar med noe som er samfunnsnyttig og viktig.

Ledningsnettet må forbedres

-Jeg erfarte tidlig hvor viktig det er med gode vann- og avløpsanlegg som tåler dagens klimaendringer. Lekkasje av overvann inn på avløpsnettet er et stort problem, hvor stor mengde nedbør kan føre til at mengden avløp inn på renseanlegget øker betraktelig. Dette kan ha en stor innvirkning på renseprosess, utstyr og økonomi. Med dagens klimaendringer vil det fortsatt være et problem mange år fremover, hvis ikke ledningsnett i byer og tettsteder forbedres. Dette er en problematikk som er både utfordrende og spennende å jobbe med, avslutter Vilde.

Her kan du lese mer om traineeordningen Vilde er en del av

Relaterte nyhetssaker

Møt: William Bredberg

Møt: William Bredberg

Mitt navn er William Bredberg og jeg er 29 år gammel. Jeg kommer fra Lund i Sverige og studerte miljø og vannteknikk ved Uppsala universitet. Fra Sverige har jeg litt variert arbeidserfaring fra VA-bransjen. Jeg har jobbet som VA-ingeniør, og som laboratorieingeniør...

les mer
Møt: Birgith Terum

Møt: Birgith Terum

Birgith Øverby Terum (28) jobber med farekartlegging av råvannskilde som trainee hos MOVAR IKS.  -Jeg har jobbet med kartlegging av potensielle forurensningskilder for drikkevannskilden, og eventuelle tiltak de ansvarlige har innført. Fokuset har vært på hva som kan...

les mer
Møt: Iva Pervan

Møt: Iva Pervan

Iva Pervan er 31 år og jobber med overvannshåndtering og klimatilpasning i det globale rådgivningsselskapet Rambøll. -Jeg jobber med overvannshåndtering og klimatilpasning i tidligfase. Jeg har også erfaring med prosjekter innen hydrologi/hydraulikk, som omfatter...

les mer
Møt: Sigurd Semb Mikkelsen

Møt: Sigurd Semb Mikkelsen

26 år gamle Sigurd Semb Mikkelsen stortrives som trainee på Solumstrand renseanlegg i Drammen kommune. -Jeg jobber som driftsingeniør og har svært varierte oppgaver i hverdagen. Jeg jobber blant annet med datainnsamling, analyse og rapportering av avløpssystemets...

les mer
Møt: Ida Grendstad

Møt: Ida Grendstad

Ida Grendstad er 24 år og er for tiden i en traineestilling gjennom TraneeVANN i avdelingen Plan og investering i Vann og vannmiljø i Asker kommune.  -Jeg jobber hovedsakelig med planlegging innenfor avløpsområdet, og for tiden går det med mye tid til prioriteringer...

les mer
Møt: Knut Martin Anshuus

Møt: Knut Martin Anshuus

Knut Martin Anshuus er 41 år gammel og jobber i vann- og avløpsetaten i Fredrikstad kommune. Her jobber han blant annet med å følge opp vann- og avløpsprosjekter, og pålegg om utbedring eller omlegging av private avløpsledninger. -Det beste med jobben er følelsen av å...

les mer
Møt: Elin Fjellmann Nordbye

Møt: Elin Fjellmann Nordbye

Elin Fjellmann Nordbye er 27 år og jobber for tiden i en traineestilling i Ringsaker kommune gjennom TraineeVANN-programmet. -Hovedsakelig jobber jeg med programmet Gemini (VA og Portal) som brukes til å dokumentere og planlegge utvikling og vedlikehold av kommunens...

les mer