6255 3030 post@norskvann.no

Møt: Ida Grendstad

1. apr, 2022 | Jobb med vann-profiler

Ida Grendstad er 24 år og er for tiden i en traineestilling gjennom TraneeVANN i avdelingen Plan og investering i Vann og vannmiljø i Asker kommune. 

-Jeg jobber hovedsakelig med planlegging innenfor avløpsområdet, og for tiden går det med mye tid til prioriteringer for taktisk plan på avløp. Det går ut på å bestemme hvilke områder av kommunen som bør settes øverst på listen når vi skal rehabilitere ledningsnett og renseanlegg, forklarer Ida.

Hun jobber også til tider med modellering og dataanalyse, og som trainee får hun muligheten til å prøve seg på mange forskjellige oppgaver.

-Jeg er egentlig sivilingeniør i kjemisk prosessteknikk. Som student henvendte jeg meg til Drammen kommune og spurte om jeg kunne få sommerjobb på ett av renseanleggene deres. Det sa de nei til, men de hadde en annen stilling i Vann og avløp som jeg sa ja til, selv om den ikke hadde noe med prosessteknikk å gjøre. I løpet av den sommeren ble jeg veldig interessert i fagområdet og har jobbet med vann og avløp siden, forteller Ida videre.

Variert og givende

I Drammen kommune møtte hun en tidligere trainee som anbefalte Ida å søke traineeVANN.

-Jeg trives veldig godt! Det beste med jobben min er at jeg får jobbe med så mange forskjellige og spennende utfordringer. Og så synes jeg det er deilig å få mulighet til å jobbe litt utendørs til tider, legger Ida til.

Ida peker på at vann- og avløpssektoren har mange utfordringer som skal løses i tiden fremover, blant annet investeringsbehovet, klimatilpassing, nye og strengere rensekrav og behovet for innovasjon og utvikling av ny teknologi.

-Jeg føler det er både motiverende og givende å jobbe i en sektor der det skal skje så mye viktig arbeid fremover, avslutter hun.

gamle nyheter

Nyhetsarkivet

Nyhetskategorier

Relaterte nyhetssaker

Håndfast jobb

Håndfast jobb

Møt Ronita Chowdhury, 24 år fra Oslo, som skal innom både kommune, entreprenør og rådgiverselskap i sin traineejobb! Ronita har alltid vært interessert i realfag og bestemte seg tidlig for å bli sivilingeniør. -Jeg studerte den femårige masteren Bygg- og miljøteknikk...

les mer
Møt: Ida Saxrud

Møt: Ida Saxrud

Hei! Jeg heter Ida Saxrud og er trainee i Norsk Vann. For øyeblikket jobber jeg i Melhus kommune og skal videre til Trondheim kommune og Nordic Water. Nå jobber jeg med forprosjektering av et nytt renseanlegg, samt diverse kartlegging av ledningsnettet i Melhus. I det...

les mer
Møt: Sara Lovise Haga

Møt: Sara Lovise Haga

-Det at vannbransjen er en av verdens raskest voksende næringer, med mange spennende arbeidsplasser, motiverte meg til å sikte på en jobb her. Det sier 23 år gamle Sara Lovise Haga fra Hommersåk i Sandnes. Over sommeren starter hun sin karriere i vannbransjen som...

les mer
Møt: Vilde Bårdsen Hustoft

Møt: Vilde Bårdsen Hustoft

Med en ingeniørutdanning i kjemi og miljø, og en master i kjemi på toppen, er Vilde en svært ettertraktet person på vei inn i vannbransjen.   Vilde Bårdsen Hustoft er 27 år og kommer opprinnelig fra Stavanger.  -Etter videregående skole, og ett år i...

les mer
Vann, renovasjon og ENØK-tilskudd!

Vann, renovasjon og ENØK-tilskudd!

Linda Hummervoll er trainee i Norsk Vanns traineeVANN-program. For tiden er hun plassert hos ØyVAR AS i Øygarden kommune. Der har hun nylig dratt i havn et ENØK-prosjekt som har resultert i at ØyVAR har fått strømstøtte, og støtte fra Enova til ENØK-tiltak på til...

les mer
Møt: William Bredberg

Møt: William Bredberg

Mitt navn er William Bredberg og jeg er 29 år gammel. Jeg kommer fra Lund i Sverige og studerte miljø og vannteknikk ved Uppsala universitet. Fra Sverige har jeg litt variert arbeidserfaring fra VA-bransjen. Jeg har jobbet som VA-ingeniør, og som laboratorieingeniør...

les mer
Møt: Birgith Terum

Møt: Birgith Terum

Birgith Øverby Terum (28) jobber med farekartlegging av råvannskilde som trainee hos MOVAR IKS.  -Jeg har jobbet med kartlegging av potensielle forurensningskilder for drikkevannskilden, og eventuelle tiltak de ansvarlige har innført. Fokuset har vært på hva som kan...

les mer