6255 3030 post@norskvann.no

Møt: Ida Grendstad

1. apr, 2022 | Jobb med vann-profiler

Ida Grendstad er 24 år og er for tiden i en traineestilling gjennom TraneeVANN i avdelingen Plan og investering i Vann og vannmiljø i Asker kommune. 

-Jeg jobber hovedsakelig med planlegging innenfor avløpsområdet, og for tiden går det med mye tid til prioriteringer for taktisk plan på avløp. Det går ut på å bestemme hvilke områder av kommunen som bør settes øverst på listen når vi skal rehabilitere ledningsnett og renseanlegg, forklarer Ida.

Hun jobber også til tider med modellering og dataanalyse, og som trainee får hun muligheten til å prøve seg på mange forskjellige oppgaver.

-Jeg er egentlig sivilingeniør i kjemisk prosessteknikk. Som student henvendte jeg meg til Drammen kommune og spurte om jeg kunne få sommerjobb på ett av renseanleggene deres. Det sa de nei til, men de hadde en annen stilling i Vann og avløp som jeg sa ja til, selv om den ikke hadde noe med prosessteknikk å gjøre. I løpet av den sommeren ble jeg veldig interessert i fagområdet og har jobbet med vann og avløp siden, forteller Ida videre.

Variert og givende

I Drammen kommune møtte hun en tidligere trainee som anbefalte Ida å søke traineeVANN.

-Jeg trives veldig godt! Det beste med jobben min er at jeg får jobbe med så mange forskjellige og spennende utfordringer. Og så synes jeg det er deilig å få mulighet til å jobbe litt utendørs til tider, legger Ida til.

Ida peker på at vann- og avløpssektoren har mange utfordringer som skal løses i tiden fremover, blant annet investeringsbehovet, klimatilpassing, nye og strengere rensekrav og behovet for innovasjon og utvikling av ny teknologi.

-Jeg føler det er både motiverende og givende å jobbe i en sektor der det skal skje så mye viktig arbeid fremover, avslutter hun.

Relaterte nyhetssaker

Møt: Mariane Brustugun

Møt: Mariane Brustugun

-Det foregår mye i vann- og avløpsbransjen for tiden, med fornying og utfordrende reguleringer. Det synes jeg er spennende å få bli med på! Det sier Mariane Brustugun (26) fra Asker. I september starter hun i traineestilling som tar henne til Lier kommune, Drammen...

les mer
Møt: Sara Lovise Haga

Møt: Sara Lovise Haga

-Det at vannbransjen er en av verdens raskest voksende næringer, med mange spennende arbeidsplasser, motiverte meg til å sikte på en jobb her. Det sier 23 år gamle Sara Lovise Haga fra Hommersåk i Sandnes. Over sommeren starter hun sin karriere i vannbransjen som...

les mer
Møt: Vilde Bårdsen Hustoft

Møt: Vilde Bårdsen Hustoft

Med en ingeniørutdanning i kjemi og miljø, og en master i kjemi på toppen, er Vilde en svært ettertraktet person på vei inn i vannbransjen.   Vilde Bårdsen Hustoft er 27 år og kommer opprinnelig fra Stavanger.  -Etter videregående skole, og ett år i...

les mer
Vann, renovasjon og ENØK-tilskudd!

Vann, renovasjon og ENØK-tilskudd!

Linda Hummervoll er trainee i Norsk Vanns traineeVANN-program. For tiden er hun plassert hos ØyVAR AS i Øygarden kommune. Der har hun nylig dratt i havn et ENØK-prosjekt som har resultert i at ØyVAR har fått strømstøtte, og støtte fra Enova til ENØK-tiltak på til...

les mer
Møt: William Bredberg

Møt: William Bredberg

Mitt navn er William Bredberg og jeg er 29 år gammel. Jeg kommer fra Lund i Sverige og studerte miljø og vannteknikk ved Uppsala universitet. Fra Sverige har jeg litt variert arbeidserfaring fra VA-bransjen. Jeg har jobbet som VA-ingeniør, og som laboratorieingeniør...

les mer
Møt: Birgith Terum

Møt: Birgith Terum

Birgith Øverby Terum (28) jobber med farekartlegging av råvannskilde som trainee hos MOVAR IKS.  -Jeg har jobbet med kartlegging av potensielle forurensningskilder for drikkevannskilden, og eventuelle tiltak de ansvarlige har innført. Fokuset har vært på hva som kan...

les mer
Møt: Vilde Karlsen Løkken

Møt: Vilde Karlsen Løkken

Vilde Karsen Løkken (26) er Trainee hos Årnes Vannverk SA. Hun er en del av Norsk Vanns traineeordning, traineeVANN, på andre året. -Som trainee har jeg fått muligheten til å være med på mye forskjellig. Her i Årnes Vannverk er vi få ansatte noe som gjør at jeg får et...

les mer
Møt: Iva Pervan

Møt: Iva Pervan

Iva Pervan er 31 år og jobber med overvannshåndtering og klimatilpasning i det globale rådgivningsselskapet Rambøll. -Jeg jobber med overvannshåndtering og klimatilpasning i tidligfase. Jeg har også erfaring med prosjekter innen hydrologi/hydraulikk, som omfatter...

les mer
Møt: Sigurd Semb Mikkelsen

Møt: Sigurd Semb Mikkelsen

26 år gamle Sigurd Semb Mikkelsen stortrives som trainee på Solumstrand renseanlegg i Drammen kommune. -Jeg jobber som driftsingeniør og har svært varierte oppgaver i hverdagen. Jeg jobber blant annet med datainnsamling, analyse og rapportering av avløpssystemets...

les mer