6255 3030 post@norskvann.no

Pressemelding: Thomas Breen avslutter sitt arbeidsforhold i Norsk Vann

27. apr, 2022 | Pressemelding

Direktør Thomas Breen i Norsk Vann ønsker å vende tilbake til den politiske manesjen som heltidspolitiker, og har derfor inngått en avtale med styret i Norsk Vann om å avslutte sitt ansettelsesforhold 31. mai 2023.

De politiske partiene starter nå opp prosessen med å få på plass listene til neste års kommune- og fylkestingsvalg, og det er i den forbindelse Breen har vært nødt til å gå i tenkeboksen.

-Jeg fikk for noen uker siden henvendelser fra flere personer som ønsket at jeg stiller meg til disposisjon for fylkestingsvalget. Etter grundig overveielse har jeg kommet til at jeg savner å være partipolitisk aktiv. Jeg har derfor svart at jeg stiller meg til rådighet, forklarer Thomas.

Lang oppsigelse

Prosessene i politiske partier frem mot valg er langvarige, og det er ikke sikkert at man får en posisjon som fører til et politisk heltidsverv. Slik er det for alle som stiller seg til disposisjon. Situasjonen til Breen er imidlertid litt uvanlig, siden han er direktør for en nasjonal interessepolitisk organisasjon.

-Jeg mener det er uheldig å sette Norsk Vann i en usikker situasjon over lang tid, og tok raskt kontakt med styret opg ønsket en åpen og god dialog om situasjonen. Dialogen med styret har vært god, og vi har kommet frem til en avtale hvor jeg avslutter mitt arbeidsforhold med Norsk Vann 31. mai 2023, forklarer Breen.

-Avtalen gjør det mulig for styret i Norsk Vann å bruke god tid på å finne en etterfølger som direktør, samtidig som jeg kan konsentrere meg om å jobbe godt sammen med resten av sekretariatet med å sette søkelys på vannbransjens behov et drøyt år til, sier Thomas.

Fornøyd med jobben

Styreleder i Norsk Vann, Robin Kåss, synes det er synd å miste Breen.

-Da vi ansatte en flink person som Thomas så visste vi at det var en risiko for at andre spennende virksomheter kunne rekruttere ham fra oss. Styret synes det er synd å miste Thomas. Vi er godt fornøyde med jobben som så langt er gjort, han har bidratt til å løfte frem bransjens behov på en god måte. Vi øsnker ham lykke til når han etterhvert går over til nye oppgaver, sier Kåss.

Men både styrelederen og direktøren presiserer at det blir viktig å holde trykket oppe det neste året, i vannbransjens tjeneste.

Relaterte nyhetssaker

Vi søker juridisk rådgiver

Vi søker juridisk rådgiver

Norsk Vann søker etter juridisk rådgiver som kan ivareta og utvikle vårt juridiske medlemstilbud og bidra til at det utvikles hensiktsmessige rammebetingelser for vannbransjen. Vi er en offensiv gjeng som brenner for faget og vår visjon "Rent vann – vår fremtid". Vi...

les mer
Ny direktør på plass i Norsk Vann

Ny direktør på plass i Norsk Vann

Denne uka er ny direktør på plass i Norsk Vann. Ragnhild Aalstad (57) tar over rollen etter Thomas Breen, som sist sommer ga styret signal om at han ønsket seg tilbake i politikken. Ragnhild kommer fra stillingen som seksjonssjef i avdeling for Samordning og beredskap...

les mer
Ragnhild Aalstad blir ny direktør i Norsk Vann

Ragnhild Aalstad blir ny direktør i Norsk Vann

Ragnhild Aalstad (57) har takket ja til stillingen som direktør for Norsk Vann. Hun tiltrer etter planen ved påsketider.  Aalstad er i dag seksjonssjef i avdeling for Samordning og beredskap i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). Hun har i tillegg...

les mer
Viktig gjennomslag for vannbransjen

Viktig gjennomslag for vannbransjen

Norsk Vann har i mange år jobbet for å få på plass lovverk som setter kommunene bedre i stand til å løse utfordringene de har knyttet til vann og avløp, herunder håndtering av overvann. Derfor er det gledelig at den nye regjeringen i sin regjeringsplattform varsler at...

les mer