Norsk Vann har gjennom en skikkelig dugnad produsert og satt sammen en helt nytt innføringskurs til vannbransjen. Kurset er heldigitalt, med frivilling fysisk samling. Meld deg på kurset her!
Det populære kurset for nye i vannbransjen trengte en ansiktsløftning. Siste kurs etter tidligere opplegg ble gjennomført høsten 2020, og var opprinnelig basert på en omfattende studiepakke på nett. I tillegg kom en to-dagers samling med foredrag og befaringer ved ulike VA-anlegg. Nå relanserer vi dette kurset i helt «ny drakt».
Innføringskurset er ideelt for å gi nyansatte i vannbransjen en grunnleggende introduksjon til denne viktige samfunnssektoren. Gjennom instruktive foredrag gis det informasjon om nyttige fakta, som vannets kretsløp, organisering av bransjen samt juridiske og økonomiske rammebetingelser for bransjen. En mer fordypende del gir basisinnføring i de ulike delene av vann- og avløpssystemene fra kilde til resipient, hvordan de fungerer, driftes, materialer og systemer. Dette er ikke kurs bare for teknisk personell, men er tilpasset alle – saksbehandlere, kommunikasjonsfolk, ledere og andre. Kurset er også godt egnet for folk som jobber hos rådgivere og leverandører.
– Dette er i grunnen en ganske unik samling foredrag som veldig mange kunne ha nytte av å gå gjennom, sier Yngve Wold, som har vært prosjektleder for kursutviklingen. – Og ikke nødvendigvis bare helt nyansatte.
Den digitale studiepakken er på i underkant av 10 timer, og det er ment at den skal kunne gjennomføres på egen hånd uten veiledning fra lærer eller andre. Oversiktlige leksjoner med gode presentasjoner med varierende lengde skal gjøre det lett å ta kurset, og dele det opp i passende arbeidsøkter tilpasset den enkelte elevs hverdag.
Det legges opp til at kurset skal inneholde en frivillig fysisk samling med erfaringsutveksling og befaringer over et par dager. En slik samling kan gi god følelse av å se anlegg i virkeligheten, bygge nettverk og utveksle erfaringer som ny i bransjen. Hvor den fysiske samling vil bli gjennomført er ikke avgjort enda, men bransjens nye møtested, Vannsenteret på Ås, kan være aktuelt.
– Jeg vil også berømme alle kollegene i Norsk Vann som har utviklet innholdet og produsert dette kurset, avslutter Yngve Wold. I dette er all vår kompetanse representert.