6255 3030 post@norskvann.no

Ragnhild Aalstad blir ny direktør i Norsk Vann

2. jan, 2023 | Pressemelding

Ragnhild Aalstad (57) har takket ja til stillingen som direktør for Norsk Vann. Hun tiltrer etter planen ved påsketider. 

Aalstad er i dag seksjonssjef i avdeling for Samordning og beredskap i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). Hun har i tillegg omfattende lederfaring fra både Forsvarsbygg og Statsbygg. 

Hun er utdannet Cand. Philol. med samfunnsgeografi, statsvitenskap og sosialantropologi fra Universitetet i Oslo, og har også en Master of Management fra Handelshøgskolen BI. 

Aalstad bor i dag i Oslo, men har allerede lagt planer for å flytte hjem igjen til Hamar-regionen. I høst fikk hun nemlig konsesjon på kjøp av Opstad gård i Hamar kommune, som er like i nærheten av familiegården Aalstad i Vang.  

-Jeg gleder meg til å ta fatt på denne viktige jobben. Det blir både spennende og utfordrende, sier Aalstad, og peker på betydningen rent vann har for samfunnet vårt, og samtidig alle utfordringene knyttet blant annet til investeringene som må til for å sikre gode, trygge og bærekraftige tjenester. Det blir også spennende å lære Norsk Vann sitt sekretariat å kjenne, og jeg ser frem til både å lære av og samarbeide godt med fagfolkene der og i bransjen for øvrig, sier hun. 

Aalstad tar over rollen som direktør i Norsk Vann etter Thomas Breen, som i sommer ga styret i interesseorganisasjonen signal om at han ønsket seg tilbake i politikken. Han valgte da å si opp stillingen med fratredelse i mai 2023. 

-Vi tror Ragnhild kommer til å bli en bra leder for Norsk Vann. Hun har solid ledererfaring, er svært engasjert, nysgjerrig og nytenkende, og har dermed gode forutsetninger for å utvikle Norsk Vann videre, sier styreleder Anna Maria Aursund.

Det var 20 søkere til direktørstillingen og 7 av disse ble invitert til førstegangsintervju. 

Norsk Vann er den nasjonale interesseorganisasjonen for vannbransjen. Organisasjonen skal bidra til rent vann og en bærekraftig utvikling av bransjen gjennom å sikre gode rammebetingelser, kompetanseutvikling og samhandling. Norsk Vann eies av norske kommuner, kommunalt eide selskaper, kommunenes driftsassistanser og noen private samvirkevannverk, og organisasjonen representerer 324 kommuner med om lag 98 % av Norges innbyggere. Norsk Vann er lokalisert på Hamar med 17 tilsatte, og med et mindre Oslo-kontor med 4 tilsatte. 

gamle nyheter

Nyhetsarkivet

Nyhetskategorier

Relaterte nyhetssaker

Første kommuner på Vannstandard!

Første kommuner på Vannstandard!

De første kommunene er nå lagt inn i vannstandard.no, og bruker nå Vannstandard som grunnlag for kommunens anskaffelser. Aller først ut var Båtsfjord kommune. 26. februar var en gledens dag. Da åpnet nettstedet vannstandard.no. Nå har vi nådd en ny milepæl: De første...

les mer
Vi søker juridisk rådgiver

Vi søker juridisk rådgiver

Norsk Vann søker etter juridisk rådgiver som kan ivareta og utvikle vårt juridiske medlemstilbud og bidra til at det utvikles hensiktsmessige rammebetingelser for vannbransjen. Vi er en offensiv gjeng som brenner for faget og vår visjon "Rent vann – vår fremtid". Vi...

les mer
Ny direktør på plass i Norsk Vann

Ny direktør på plass i Norsk Vann

Denne uka er ny direktør på plass i Norsk Vann. Ragnhild Aalstad (57) tar over rollen etter Thomas Breen, som sist sommer ga styret signal om at han ønsket seg tilbake i politikken. Ragnhild kommer fra stillingen som seksjonssjef i avdeling for Samordning og beredskap...

les mer
Viktig gjennomslag for vannbransjen

Viktig gjennomslag for vannbransjen

Norsk Vann har i mange år jobbet for å få på plass lovverk som setter kommunene bedre i stand til å løse utfordringene de har knyttet til vann og avløp, herunder håndtering av overvann. Derfor er det gledelig at den nye regjeringen i sin regjeringsplattform varsler at...

les mer