6255 3030 post@norskvann.no

Velkommen til årskonferansen i Stavanger!

31. aug, 2023 | Arrangement

Norsk Vanns årskonferanse 2023 arrangeres på Clarion Hotel i Stavanger i dagene 11. – 13. september. Vi ønsker velkommen til interessante og innholdsrike dager. Og husk – påmeldingsfrist for fysisk deltakelse er i morgen – fredag 1. september kl 18!

Selve årskonferansen går tirsdag 12. og onsdag 13. september, men det er også lagt opp til en del aktiviteter i Norsk Vanns styre og fagkomiteer mandag 11. september. For de som ankommer Stavanger mandag 11. september arrangeres det en sosial sammenkomst denne kvelden. Med Stavanger kommune som vertskap, forflytter vi oss ut til Utstein kloster for en minneverdig kveld med påfyll av både det kulturelle og kulinariske slaget.

Tirsdagen er styrets dag og tradisjonen tro legger vi opp til en plenumssamling der de store utviklingstrekkene for vannbransjen belyses og diskuteres. Temaene for denne dagen er «Rammebetingelser—utfordringer og muligheter», «Beredskap og samfunnssikkerhet» og «Rekruttering og samarbeid». Tirsdagens plenumssamling vil streames og kan følges digitalt.

Tirsdag ettermiddag avholdes også Norsk Vanns årsmøte for andelseiere, før kvelden avrundes med festmiddag og trivelig nettverksbygging.

Onsdag 13. september er delt i tre paralleller:

Parallell A vil i hovedsak omhandle ledningsnett og avløp, med hovedoverskriftene «Fremtidens VA-løsninger» og «Kompetansebehov for fremtidens VA». Noen stikkord vil være teknologiutvikling, infiltrasjonsanlegg, kunstig intelligens, avansert rensing av mikroforurensing, energieffektive avløpsanlegg, kommunenes behov for kompetanse, digital læring og fagskolen som kompetanseleverandør, for å nevne noen.

I parallell B skal vi se nærmere på hvordan norske kommuner møter det store investeringsbehovet knyttet til vann og avløp. Vi spør blant annet om Kommunalbankens «grønne lån» kan bidra til å redusere gebyrveksten for forbrukerne, om den kommunale vann- og avløpsbransjen kan lære noe av hvordan det private næringslivet omstiller seg til EUs taksonomi og grønn finans, og får høre om det pågående prosjektet om mulige organisasjonsformer for vann- og avløpssektoren, for å nevne noe.

Parallell C er en befaring til Langevatn vannbehandlingsanlegg på Ålgård; IVARs nylig oppgraderte praktanlegg. Her vil det bli både teoretiske innslag og befaring på anlegget.

Fullstendig program og påmelding finner du her. 

Vi ønsker hjertelig velkommen til Clarion Hotel Stavanger og gleder oss til å treffe dere!

gamle nyheter

Nyhetsarkivet

Nyhetskategorier

Relaterte nyhetssaker

Ledningsnett som tema på fagtreff

Ledningsnett som tema på fagtreff

Norsk Vann inviterer til fagtreff 14.-15. mars på Gardermoen med massevis av faglig påfyll og sosialt samvær. Vi tilbyr også alle parallellene digitalt. På parallell B, dag 1 av fagtreffet, er hovedtemaet "Ledningsnett". Vi går inn på ledningsfornyelse, hvor vi blant...

les mer
Digitalisering på årets Fagtreff

Digitalisering på årets Fagtreff

Norsk Vann inviterer til samling over to dager på Gardermoen 14.-15. mars med massevis av faglig påfyll og sosialt samvær. Vi tilbyr også alle parallellene digitalt. Påmelding og program finner du her. På parallell B på dag 2 av fagtreffet er hovedtema...

les mer
Fyldig seminar for driftsassistansene

Fyldig seminar for driftsassistansene

Tirsdag og onsdag denne uken arrangerte Norsk Vann sitt årlige seminar for driftsassistansene som bistår kommunene på vann- og avløpsområdet.  De fleste driftsassistansene i landet var representert på seminaret, men det går også frem at deler av kommune-Norge står...

les mer
Vann- og avløpsjuskonferansen nærmer seg

Vann- og avløpsjuskonferansen nærmer seg

Det nærmer seg årets høydepunkt for alle som håndterer juridiske spørsmål i vannbransjen. Vann- og avløpsjuskonferansen arrangeres 27.-28. november på Thon Hotel Oslo Airport, Gardermoen. Fullstendig program og påmelding til konferansen finner du her. Juridisk...

les mer