6255 3030 post@norskvann.no

Høstens kurs og konferanser

7. sep, 2023 | Arrangement, Kurs

Norsk Vann arrangerer ulike kurs og konferanser i løpet av høsten, og her får du en liten oppsummering av hva vi kan tilby den nærmeste tiden.

illustrasjon vann- og avløpsjus 2021

Kurs i vann- og avløpsrett – Oslo 3.-5. oktober
Vi erfarer at mange benytter vår juridiske nettside va-jus.no for å finne svar på juridiske problemstillinger i arbeidshverdagen. Derfor har vi utarbeidet et grunnleggende kurs i vann- og avløpsrett for å hjelpe deg til å forstå den rettslige reguleringen av vann- og avløpstjenestene og gjennom dette gjøre det enklere for deg å finne frem i de ulike regelverkene. Påmeldingsfristen er allerede 14. september. Les mer og meld deg på her.

Vannbransjens innovasjonskonferanse – Oslo 26. oktober
Tekna og Norsk Vann samarbeider om konferansen Vannbransjens innovasjonskonferanse. Hvem er innovasjonsdriverne i vannbransjen? Og hvordan kan du bli en driver for nyskaping? På årets innovasjonskonferanse møtes vi og diskuterer fremtidens løsninger i felleskap. Og du er invitert med! Les mer og meld deg på her.

NoDig-metoder

Kurs i NoDig-metoder – Bergen 1.-2. november
Jobber du med ledningsfornyelse og er interessert i å lære mer om grøftefri ledningsrenovering? Dette er et kurs som er særlig beregnet på ledningseiere og rådgivere som har liten eller ingen erfaring med NoDig, og det legges vekt på praktisk tilnærming til stoffet. Et hovedmål med kurset er å øke nysgjerrigheten og å senke terskelen for å ta i bruk metodene. Det er behov for en betydelig økning av fornyelsestakten på ledningsnettet i norske kommuner og økt bruk av NoDig-metoder er et viktig bidrag i denne sammenheng. Kurset er dessuten en fin mulighet til å videreutvikle eget faglige nettverk innenfor NoDig. Påmeldingsfristen er 10. oktober. Les mer og meld deg på her.

Elektrokurs
Norsk Vann tilbyr to elektrokurs for VA-personell. Kurset «Elektro for ikke-elektrikere» er en innføring i elektrofaget, mens kurset «Elektrofagbevis for driftsoperatør» må man ta for å oppnå godkjent teoretisk faglig påbygning. Disse to kursene og fagbrev fra ikke-elektrofag (mekaniker, driftsoperatør etc.) gir til sammen nødvendig kompetanse for utnevning til driftsoperatør med elektrofagbevis.

Vi arrangerer Elektro for ikke-elektrikere 8.-9. november på Ringsaker videregående skole i Brumunddal. Målgruppen for kurset er personell som i sitt daglige arbeid betjener eller vedlikeholder anlegg der elektriske komponenter inngår. Kurset er et obligatorisk grunnkurs for deltakelse på kurset “Elektrofagbevis for driftsoperatører”. Det er ingen krav til forkunnskaper. Les mer og meld deg på her.

Kurset Elektrofagbevis for driftsoperatører går også på Ringsaker videregående skole, 14.-15. november. Målgruppen for dette kurset er personell som i sitt daglige arbeid betjener eller vedlikeholder anlegg der elektriske komponenter inngår, og bedriften ikke innehar formell elektrokompetanse blant egne ansatte. Av forkunnskaper kreves gjennomført kurs Elektro for ikke-elektrikere og relevant fagbrev. Påmeldingsfrist er 23. oktober. Les mer og meld deg på her.

illustrasjon konferansen vann- og avløpsjus

Konferansen Vann- og avløpsjus 2023 – Gardermoen 27.-28. november
Tradisjonen tro arrangeres Vann- og avløpsjus på Thon Hotel Oslo Airport i november. Programmet er under utarbeidelse, og vi kommer snarlig tilbake med mer informasjon og påmelding. Hold av datoen!

Det kan dukke opp flere kurs, konferanser og andre arrangementer på kalenderen utover høsten, og vi oppfordrer til en kikk innom kalenderen vår en gang i blant.

gamle nyheter

Nyhetsarkivet

Nyhetskategorier

Relaterte nyhetssaker

Nordiwa 2024 – se program og meld deg på

Nordiwa 2024 – se program og meld deg på

NORDIWA vannforsyning arrangeres i København 18. – 20. september. Program for konferansen er nå lagt ut. Meld deg på innen 30. juni for «Early bird» pris. DANVA, FIWA, Norsk Vann, Samorka og Svenskt Vatten inviterer til Nordisk drikkevannskonferanse, NORDIWA, i...

les mer
Kurs i vann- og avløpsrett i Oslo

Kurs i vann- og avløpsrett i Oslo

Lurer du på hvordan du skal håndtere ulike juridiske problemstillinger du er nødt til å finne svar på i din arbeidshverdag? Er du saksbehandler eller leder i kommunen, og jobber med forvaltning av vann- og avløpstjenester? Da er dette kurset for deg! Norsk Vann tilbyr...

les mer
Vannbransjens innovasjonskonferanse 2024

Vannbransjens innovasjonskonferanse 2024

Vannbransjens innovasjonskonferanse arrangeres 31. oktober i Oslo. I år er temaene effektiv og fremtidsrettet fornyelse av vanninfrastruktur og innovative løsninger for å møte nye krav på avløpsområdet. Har du forslag til prosjekter som bør presenteres på konferansen,...

les mer