6255 3030 post@norskvann.no

Høstens kurs og konferanser

7. sep, 2023 | Arrangement, Kurs

Norsk Vann arrangerer ulike kurs og konferanser i løpet av høsten, og her får du en liten oppsummering av hva vi kan tilby den nærmeste tiden.

illustrasjon vann- og avløpsjus 2021

Kurs i vann- og avløpsrett – Oslo 3.-5. oktober
Vi erfarer at mange benytter vår juridiske nettside va-jus.no for å finne svar på juridiske problemstillinger i arbeidshverdagen. Derfor har vi utarbeidet et grunnleggende kurs i vann- og avløpsrett for å hjelpe deg til å forstå den rettslige reguleringen av vann- og avløpstjenestene og gjennom dette gjøre det enklere for deg å finne frem i de ulike regelverkene. Påmeldingsfristen er allerede 14. september. Les mer og meld deg på her.

Vannbransjens innovasjonskonferanse – Oslo 26. oktober
Tekna og Norsk Vann samarbeider om konferansen Vannbransjens innovasjonskonferanse. Hvem er innovasjonsdriverne i vannbransjen? Og hvordan kan du bli en driver for nyskaping? På årets innovasjonskonferanse møtes vi og diskuterer fremtidens løsninger i felleskap. Og du er invitert med! Les mer og meld deg på her.

NoDig-metoder

Kurs i NoDig-metoder – Bergen 1.-2. november
Jobber du med ledningsfornyelse og er interessert i å lære mer om grøftefri ledningsrenovering? Dette er et kurs som er særlig beregnet på ledningseiere og rådgivere som har liten eller ingen erfaring med NoDig, og det legges vekt på praktisk tilnærming til stoffet. Et hovedmål med kurset er å øke nysgjerrigheten og å senke terskelen for å ta i bruk metodene. Det er behov for en betydelig økning av fornyelsestakten på ledningsnettet i norske kommuner og økt bruk av NoDig-metoder er et viktig bidrag i denne sammenheng. Kurset er dessuten en fin mulighet til å videreutvikle eget faglige nettverk innenfor NoDig. Påmeldingsfristen er 10. oktober. Les mer og meld deg på her.

Elektrokurs
Norsk Vann tilbyr to elektrokurs for VA-personell. Kurset «Elektro for ikke-elektrikere» er en innføring i elektrofaget, mens kurset «Elektrofagbevis for driftsoperatør» må man ta for å oppnå godkjent teoretisk faglig påbygning. Disse to kursene og fagbrev fra ikke-elektrofag (mekaniker, driftsoperatør etc.) gir til sammen nødvendig kompetanse for utnevning til driftsoperatør med elektrofagbevis.

Vi arrangerer Elektro for ikke-elektrikere 8.-9. november på Ringsaker videregående skole i Brumunddal. Målgruppen for kurset er personell som i sitt daglige arbeid betjener eller vedlikeholder anlegg der elektriske komponenter inngår. Kurset er et obligatorisk grunnkurs for deltakelse på kurset “Elektrofagbevis for driftsoperatører”. Det er ingen krav til forkunnskaper. Les mer og meld deg på her.

Kurset Elektrofagbevis for driftsoperatører går også på Ringsaker videregående skole, 14.-15. november. Målgruppen for dette kurset er personell som i sitt daglige arbeid betjener eller vedlikeholder anlegg der elektriske komponenter inngår, og bedriften ikke innehar formell elektrokompetanse blant egne ansatte. Av forkunnskaper kreves gjennomført kurs Elektro for ikke-elektrikere og relevant fagbrev. Påmeldingsfrist er 23. oktober. Les mer og meld deg på her.

illustrasjon konferansen vann- og avløpsjus

Konferansen Vann- og avløpsjus 2023 – Gardermoen 27.-28. november
Tradisjonen tro arrangeres Vann- og avløpsjus på Thon Hotel Oslo Airport i november. Programmet er under utarbeidelse, og vi kommer snarlig tilbake med mer informasjon og påmelding. Hold av datoen!

Det kan dukke opp flere kurs, konferanser og andre arrangementer på kalenderen utover høsten, og vi oppfordrer til en kikk innom kalenderen vår en gang i blant.

gamle nyheter

Nyhetsarkivet

Nyhetskategorier

Relaterte nyhetssaker

Siste frist for fysisk deltakelse på Fagtreff!

Siste frist for fysisk deltakelse på Fagtreff!

Norsk Vanns fagtreff på Gardermoen 14.-15. mars begynner å fylles opp. Har du tenkt å delta fysisk på Gardermoen begynner det å haste - fristen går ut tirsdag 27. februar. Husk også å bestille hotellrom snarest da det er få rom igjen. Påmelding, hotellbooking og...

les mer
Kurs i vann- og avløpsrett – 29.-31. mai i Tromsø

Kurs i vann- og avløpsrett – 29.-31. mai i Tromsø

Lurer du på hvordan du skal håndtere ulike juridiske problemstillinger du er nødt til å finne svar på i din arbeidshverdag? Er du saksbehandler eller leder i kommunen, og jobber med forvaltning av vann- og avløpstjenester? Da er dette kurset for deg! Norsk Vann tilbyr...

les mer
Ledningsnett som tema på fagtreff

Ledningsnett som tema på fagtreff

Norsk Vann inviterer til fagtreff 14.-15. mars på Gardermoen med massevis av faglig påfyll og sosialt samvær. Vi tilbyr også alle parallellene digitalt. På parallell B, dag 1 av fagtreffet, er hovedtemaet "Ledningsnett". Vi går inn på ledningsfornyelse, hvor vi blant...

les mer
Digitalisering på årets Fagtreff

Digitalisering på årets Fagtreff

Norsk Vann inviterer til samling over to dager på Gardermoen 14.-15. mars med massevis av faglig påfyll og sosialt samvær. Vi tilbyr også alle parallellene digitalt. Påmelding og program finner du her. På parallell B på dag 2 av fagtreffet er hovedtema...

les mer
Fyldig seminar for driftsassistansene

Fyldig seminar for driftsassistansene

Tirsdag og onsdag denne uken arrangerte Norsk Vann sitt årlige seminar for driftsassistansene som bistår kommunene på vann- og avløpsområdet.  De fleste driftsassistansene i landet var representert på seminaret, men det går også frem at deler av kommune-Norge står...

les mer