6255 3030 post@norskvann.no

Første styremøte på Vannsenteret

8. des, 2023 | Avløp, Ledningsnett, Teknologi, Vann

Styret i Nasjonalt senter for vanninfrastruktur har hatt sitt første møte på det snart ferdige Vannsenteret. Samme dag fikk senteret brukstillatelse, og kan nå tas i bruk. – En viktig milepæl, sier styreleder Sigurd Grande i Vannsenteret.

Foto og tekst: Jørn Søderholm

På bildet: Et ikke helt fulltallig styre i Vannsenteret. F.v. Geir Sogge Johnsen, Terje Røising, Reidar Kveine (bak), Thorbjørn Lothe Vik, styreleder Sigurd Grande, daglig leder Sjur Tveite og Hans Christian Sundby. 

Dette bildet av en lett frossen forsamling herrer skriver en liten men viktig bit VA-historie i Norge. Her er deler av styret i Nasjonalt senter for vanninfrastruktur – Vannsenteret i kortform – samlet til det første styremøte på Vannsenteret.

Det fant sted en kald tirsdag i begynnelsen av desember 2023, samme dag som Vannsenteret mottok brukstillatelsen fra Ås kommune.

Jobbet med Vannsenteret siden 2007

– Det er en klar og viktig milepæl, sier styreleder Sigurd Grande.

Nasjonalt senter for vanninfrastruktur er nå i ferd med å fullføres på Ås, sør for Oslo. Grande er en av dem som har arbeidet aller lengst med Vannsenteret, med systematisk arbeid siden 2007. I 2014 ble planen første gang formalisert, med Norsk Vann som en viktig støttespiller.

– Det er svært hyggelig å se at Vannsenteret nå er i gang med å realiseres. Nå er vi i gang med å realisere visjonene og ambisjonene som har vært diskutert så lenge. Jeg gleder meg over dette, og jeg vet at mange kollegaer i bransjen ser fram til å få Vannsenteret i virksomhet, sier Grande.

befaring for styret på Vannsenteret
Offisiell åpning til våren

Grande er nylig pensjonert fra Oslo VAV. Han har stått i yrkeslivet i 40 år, det aller meste av det i kommunalteknisk sektor.

Styret i Vannsenteret brukte sitt første møte på det godkjente senteret til å gå gjennom budsjett og planer for neste års virksomhet.

– Senteret skal fylles med ulike typer virksomhet framover, med kurs og opplæring som den viktigste byggesteinen. Vi er også så smått i gang med å planlegge en offisiell åpning til våren. Det blir utrolig hyggelig å invitere hele bransjen til en verdig og flott åpning når den tid kommer, sier daglig leder Sjur Tveite.

Befaring med styret på Vannsenteret
gamle nyheter

Nyhetsarkivet

Nyhetskategorier

Relaterte nyhetssaker

NORDIWA 2025 – Call for abstracts

NORDIWA 2025 – Call for abstracts

Om mindre enn 1 år – tirsdag 23. til torsdag 25. september 2025 - inviterer Norsk Vann, sammen med våre søsterorganisasjoner i Norden, til den nordiske avløpskonferansen NORDIWA for 19. gang. Nå inviterer vi bransjen til å melde sin interesse for å bidra i programmet....

les mer
Har du innspill til tema på Fagtreff 2025?

Har du innspill til tema på Fagtreff 2025?

Tradisjonen tro inviterer Norsk Vann hele bransjen til fagtreff 18. og 19. mars. Samling går over to dager på Gardermoen med faglig påfyll og gjennomgang av aktuelle tema. Vi gleder oss til å møtes og gjøre disse dagene til en viktig arena for kunnskapsdeling og...

les mer
Kurs i NoDig-metoder – 28. -29. oktober

Kurs i NoDig-metoder – 28. -29. oktober

Jobber du med ledningsfornyelse og er interessert i å lære mer om grøftefri ledningsrenovering? SSTT og Norsk Vann tilbyr NoDig-kurs 28.-29. oktober i Oslo.  Kurs i NoDig-metoder er rettet særlig mot ledningseieren og rådgivere som har liten eller ingen erfaring med...

les mer
Erfaringsdeling på Vannsenteret

Erfaringsdeling på Vannsenteret

Nasjonalt senter for vanninfrastruktur på Ås, ofte kalt Vannsenteret, skal bidra til økt kompetanse og bruk av gode løsninger i VA-bransjen. Nå har Vannsenteret, sammen med en kommunal ressursgruppe, ferdigstilt et interessant og innholdsrikt program med temaet...

les mer
Temaside for små utslipp

Temaside for små utslipp

Vi har samlet nyttig informasjon om små utslipp på en egen temaside - "Små utslipp, store utfordringer!" Selv om utslippene er små hver for seg, bidrar de likevel i sum til betydelig forurensning som skader helse og miljø. Vi snakker om de minste renseanleggene, som...

les mer