-Hele 3 av 4 av våre masterkandidater får jobb i løpet av siste studieår. Grunnen er at for få velger ingeniørutdanningene, sier Roald Kommedal, førsteamanuensis ved Institutt for kjemi, biovitenskap og miljøteknologi ved Universitetet i Stavanger.
Tidligere i vår var Norsk Vann invitert til Universitetet i Stavanger for å snakke om de mange mulighetene en jobb i vannbransjen innebærer. VANNtraineene Silja Helene Kristoffersen, som nå er i traineestilling i Sandnes kommune, og Ida Madeleine Haugen, som er i Stavanger kommune, tok på seg oppgaven sammen med William Bredberg fra VA-yngre (Foto: Simona Surgautaite, UIS).
Målgruppen for møtet var alle som ønsker å ta en mastergrad i miljøteknologi og med jobbambisjoner innen det grønne skiftet. 32 studenter, hovedsakelig masterstudenter i Miljøteknologi og bachelorstudenter på studoeprogrammene Kjemi og miljø og Biologisk kjemi, deltok på møtet.
Vi trenger dere!
William Bredberg sa i sin presentasjon at det er et stort etterslep på vedlikehold og fornying av infrastruktur i bransjen, og nye EU-direktiver på vannkvalitet krever tunge nyinvesteringer i renseanlegg.
Vann- og avløpsbransjen har behov for rundt 200 ingeniører hvert år, men det utdannes bare omlag halvparten så mange.
-Bransjen har en enorm utfordring knyttet til kompetanse, spesielt når det gjelder nye renseteknologiske prosesser, skjerpede miljøkrav og digitalisering. Våre studenter har kompetansen de trenger på disse områdene, men vi ser dessverre at rekrutteringen er dalende. Der har vi en ufordring å løse, sier Kommedal.
Det er svært gode jobbmuligheter for disse ingeniørene!
TraineeVANN
TraineeVANN er et landsdekkende, vannfaglig traineeprogram over 24 måneder hvor du er innom inntil 3 forskjellige bedrifter. Det er en ypperlig mulighet til å skaffe seg bred kompetanse, stort nettverk og en god start på arbeidslivet!