6255 3030 post@norskvann.no

Beredskapsutdanningene for vannbransjen

19. aug, 2024 | Sikkerhet og beredskap, Utdanning

Til tross for at temaområdet bør være høyaktuelt for tiden, er søkningen til beredskapsutdanningene for vannbransjen noe laber. 

Vi er glade for å kunne meddele at vi har nok søkere til å gjennomføre grunnstudiet Beredskap og krisehåndtering i vannbransjen, og her planlegges det for oppstartsamling 9. og 10. september på Hamar. De som får tilbud om studieplass får nærmere informasjon i løpet av kort tid. Her er det også noen ledige studieplasser, og fristen for å søke er derfor utvidet til 30. august. 

Påbyggingsstudiet avlyses

Påbyggingsmodulen Ledelse av krise- og beredskapsarbeid i vannbransjen lar seg derimot ikke gjennomføre denne høsten. Studiet rekrutterer fra alle som har deltatt på grunnstudiet, men ved fristens utløp hadde dessverre bare 8 søkere meldt sin interesse. I enighet med Høgskolen i Innlandet har vi derfor valgt å avlyse påbyggingsstudiet, og prøver oss igjen neste studieår. 

Fortsatt mulig å søke

Høgskolen i Innlandet har åpnet for å ta imot flere søkere til grunnmodulen Beredskap og krisehåndtering i vannbransjen, som altså har oppstart 9. og 10. september. Vi har fått bra med søkere, men har kapasitet til å ta inn noen flere deltakere. I første omgang er fristen satt til 30. august, så vil vi se an om det er mulig å ta imot flere søknader etter det. 

Her kan du lese mer om studiet og sende inn søknad 

Stor interesse

Sektoren opplever stor interesse fra konsulentbyråer som ønsker å selge seg inn med kompetanse på risiko- og sårbarhetsanalyser, beredskapsplanlegging og krisehåndtering. Og selv om det er bra at det finnes slik hjelp å få, kan nytten fort bli kortvarig dersom virksomheten ikke har dedikerte folk til å bestille, ta imot kunnskapen og internalisere kompetansen. 

Norsk Vann vil derfor oppfordre til at virksomheter som har ansvar for kritiske samfunnstjenester tilegner seg en viss grunnkompetanse innen beredskap og krisehåndtering. Det gjør det lettere å bygge en god sikkerhets- og beredskapskultur i virksomheten, og legger grunnlag for bedre samarbeid med andre avdelinger og etater om kommunens totale beredskap. 

gamle nyheter

Nyhetsarkivet

Nyhetskategorier

Relaterte nyhetssaker

Opplæring for driftsoperatører høsten 2024

Opplæring for driftsoperatører høsten 2024

Norsk Vann tilbyr ny runde med opplæring for driftsoperatører som har jobbet minimum 6 månederpå vannbehandlingsanlegg, avløpsrenseanlegg eller VA-transportanlegg.  Hovedmålgruppen er driftsoperatører som ikke har driftsoperatørbevis VA-fag eller fagbrev i kjemisk...

les mer
VAnnforsk webinarserie

VAnnforsk webinarserie

VAnnforsk fortsetter sin webinarserie utover våren. Fredag 9. februar er temaet «bransjens behov for utdanning og kompetanse», og du får høre om OsloMet sin nye masterutdanning og FoU-prosjekter. Fredagen etter, den 16. februar, er temaet «Muligheter med nytt...

les mer