6255 3030 post@norskvann.no

Webinar: Fremtidens renseanlegg – innovative anskaffelser

5. nov, 2024 | Arrangement, Avløp, Renseanlegg

Norge står overfor tidenes avløpssatsing. Er du klar?
Fremtidens renseanlegg kommer med anbefalinger til hvordan kommuner skal gå frem i anskaffelser av nye renseanlegg.

Kommuner og anleggseiere skal i løpet av de neste årene etablere nye renseanlegg eller oppgradere eksisterende anlegg. Det er nødvendig både for å ta vare på lokal natur og det verdifulle vannmiljøet, og for å være i stand til å møte nye og strengere myndighetskrav til avløpsrensing.

Nå deler de 22 kommunene rundt Oslofjorden – som er med i fellesprosessen Fremtidens renseanlegg – sine erfaringer. Under ledelse av LUP og Norsk Vann har kommunene samarbeidet om å definere felles, fremtidige behov og finne løsninger for anskaffelse av fremtidens renseanlegg.

Webinar – 19. november kl 0900 – 0945

Kunnskapsgrunnlaget for Fremtidens renseanlegg er klart!

Rapporten kommer med anbefalinger til hvordan kommunene kan håndtere anskaffelsene av nye renseanlegg helt fra forprosjekt til gjennomføring. Anbefalingene er basert på tilbakemeldinger fra markedet, befaringer og erfaringsdeling fra eksisterende renseanlegg med nitrogenfjerning.

Dette kunnskapsgrunnlaget og anbefalingene som gis, er laget slik at det skal være nyttig for kommuner i hele landet, og ikke bare de 22 kommunene rundt Oslofjorden.

Derfor inviterer LUP, Norsk Vann og KS til webinar hvor du kan lære av erfaringene som er gjort hittil i fellesprosessen Fremtidens renseanlegg. Slik kan kommunene utenfor Oslofjorden kan dra nytte av erfaringene til de som ligger foran i maratonet om å bygge nye renseanlegg.

Webinaret er for politisk og administrativ lede i kommunen og kommuneansatte som jobber med VA. Det er også nyttig for rådgivere, entreprenører o.l. i VA-sektoren, i tillegg til forskningsinstitusjoner.

Webinaret gir det en effektiv innføring i:
  • Hvorfor fellesprosessen Fremtidens renseanlegg ble startet.
  • Hvorfor kunnskapsgrunnlaget er relevant for alle kommuner.
  • Hvordan din kommune kan benytte erfaringene og anbefalingene i kunnskapsgrunnlaget.
  • Hvilke fordeler en fellesprosess med flere involverte kommuner gir for alle aktørene: kommunene selv, leverandørene, myndighetene og forsknings- og utdanningsinstitusjoner.
  • Oversikt over muligheter som finnes: Kurs/kompetanseheving, hjelp til fasilitering, relevante konferanser og incentivordninger fra staten.
Du hører fra disse bidragsyterne:
  • Moderator: Anette Hansen i KS
  • Arne Harr, rådgiver i Norsk Vann
  • Cecilie Møller Endresen, innovasjonspådriver i LUP
  • Bjørnar Andersen, prosjektleder KVU avløpsstrategi Grenland
  • Marit Dahl, prosjektleder i Hurdal kommune
  • Jørgen Fidjeland, daglig leder i Tønsberg renseanlegg IKS
  • Helge Eide, områdedirektør i KS
  • Ingebjørg Harto, leder i LUP

Relaterte nyhetssaker

Fagtreff: Fremmedvann i avløpsnettet

Fagtreff: Fremmedvann i avløpsnettet

På dag 1 av Fagtreffet, under parallell 2, setter vi søkelys på det viktige temaet: metoder for å avdekke fremmedvann. Gjennom fire innlegg fra ulike aktører får vi innsikt i spennende og varierte perspektiver, basert på erfaringer fra praksis og ny teknologi....

les mer
Temadag om biokull!

Temadag om biokull!

Onsdag 12. februar 2025 inviterer Norsk Vann sammen med Biogass Norge og Norsk Biokullnettverk til temadag om biokull. Det er et stort behov for økt slambehandlingskapasitet i Norge. Strengere rensekrav betyr økt produksjon av avløpsslam. Flere kommuner og...

les mer
Bli med i bedreVANN!

Bli med i bedreVANN!

Kan din kommune levere enda mer kostnadseffektive og bærekraftige vann- og avløpstjenester, og samtidig ivareta nødvendig kvalitet og miljøkrav? Har du noe å lære av tilsvarende kommuner eller anlegg?  Å delta i Norsk Vanns benchmarking bedreVANN kan gi deg verdifull...

les mer
NORDIWA 2025 – Call for abstracts

NORDIWA 2025 – Call for abstracts

Vi minner om muligheten for å melde på konferansebidrag til programmet for den store nordiske avløpskonferansen i Oslo 23.-25. september. Frist for å levere abstract til konferansen er 31. januar 2025.Registrer ditt bidrag her NORDIWA 2025 har som mål å få på bordet...

les mer
Oppstart av Nettverk for slambehandling

Oppstart av Nettverk for slambehandling

Etter ønske fra flere starter vi nå ved hjelp av Veas opp Nettverk for slambehandling. Nettverket er for våre medlemmer som jobber på/med slambehandlingsanlegg og ikke de som jobber med slamtømming eller liknende. Målet med nettverket er å etablere et kontaktnett...

les mer