Vi ønsker velkommen til Den nasjonale vannberedskapskonferansen 2025 på Hamar! Konferansen, som arrangeres annet hvert år, har nå åpnet for påmelding, og programmet er publisert. Konferansen finner sted på Scandic Hamar 6.-7. mai og byr på et innholdsrikt program med høyaktuelle temaer.
Økende handels- og sikkerhetspolitisk usikkerhet, krigen i Ukraina, ustabile energipriser og klimaendringer, representerer alvorlige trusler mot samfunnskritisk infrastruktur og tjenester. I denne nye virkeligheten må vannbransjen nøye kartlegge risikofaktorer, sårbarheter og evnen til forebygging, beredskap og effektiv krisehåndtering.
Etterretningstjenesten, Politiets sikkerhetstjeneste og Nasjonal sikkerhetsmyndighet la nylig frem sine åpne trussel- og risikovurderinger. Der går det frem at Norge må forberede seg på økt fare for sabotasje og andre fordekte virkemidler mot blant annet sivil infrastruktur, der formålet er å skape usikkerhet i befolkningen, påvirke politiske beslutninger eller svekke samholdet i samfunnet.
Totalberedskapsmeldingen peker på tre hovedmål som ligger til grunn for arbeidet med å styrke det sivile samfunnets motstandskraft: Et sivilt samfunn som er forberedt på krise og krig, et sivilt samfunn som motstår sammensatte trusler, og et sivilt samfunn som understøtter militær innsats.
Med dette som bakgrunnsbilde inviterer Norsk Vann til Vannberedskapskonferansen 2025. Se program og meld deg på her.
Vi har tatt mål av oss om å trekke linjene fra den geopolitiske situasjonen og trusler mot Norge, hva vi i vannbransjen dermed må forberede oss på, til hva den enkelte kommune og kommunale foretak kan gjøre. Vi spør blant annet hvor vi skal legge lista for beredskapsarbeidet i vår sektor, og ser på verktøy og metoder for analyse og planlegging av beredskapsnivå. Samvirke både innad i kommunen og med andre etater er nødvendig for å forebygge og håndtere kriser, og vi ser på forutsetninger for godt samvirke, gode verktøy som kan understøtte slikt samvirke, og får erfaringer fra kommuner og etater om samvirke i praksis. Konferansen adresserer også viktige problemstillinger rundt vannforsyning, digital sikkerhet, personellsikkerhet og øvelser.
Målgrupper
Vannberedskapskonferansen henvender seg til ledere og driftspersonell i vann- og avløpssektoren, til kommunale beredskapsledere og andre som har en rolle i å sikre god beredskapsplanlegging og hendelseshåndtering, lokalt, regionalt og nasjonalt.
Utstilling, konferansemiddag og sosiale møteplasser
Vi er glade for å kunne tilby utstillerplasser på Vannberedskapskonferansen, også utendørs for de som har behov for det. Her er det førstemann til mølla som gjelder – les mer her. Konferansen legger opp til gode pauser, med muligheter for både mingling og standbesøk, og vi håper dette gir rom for interessante samtaler og nettverksbygging. Det blir felles konferansemiddag 6. mai kl. 19.30, og vi håper så mange som mulig ønsker å delta for å møte gamle kjente og knytte nye forbindelser i bransjen.
Påmelding og grupperabatt
Vi tilbyr grupperabatt for grupper fra samme organisasjon som ønsker å delta digitalt. For mer informasjon om påmelding, hotell og rabatter, se her.
Påmeldingsfrist for fysisk deltakelse er 21. april og for digital deltakelse er fristen 5. mai
Velkommen til Hamar i mai!