6255 3030 post@norskvann.no

Priser til de flinkeste i klassen

4. sep, 2024 | Arrangement, Prisutdelinger

Flere priser ble delt ut under årskonferansen i Bodø denne uka. Både Omdømmepris, Bærekraftpris, prisen for Mest aktive organisasjon og prisen for Mest aktive person ble delt ut. Under kan du lese mer om begrunnelsene for tildelingene.

Foto øverst: Inger Anita Merkesdal – Vannfakta

Omdømmeprisen 2024

Oslo kommune, Vann- og avløpsetaten, stakk avgårde med omdømmeprisen for 2024. Fra begrunnelsen heter det:

Prisvinner har over flere år jobbet godt med synliggjøring og formidling av kunnskap, blant annet gjennom

  • store prosjekter knyttet til vannforsyning,
  • håndtering av overvann og avløp
    og ikke minst –
  • problemstillinger knyttet til Oslofjorden som rekreasjonsområde.

Prisvinner har løftet tema som forsyningssikkerhet, beredskap, klima- og miljø, og har et «hjelp til selvhjelp»-fokus med tanke på innbyggerne. Prisvinner har gode nettsider, er til stede på sosiale medier, med et innhold som også synliggjør etaten som en spennende arbeidsplass for ungdom. Oppsummert fremstår prisvinner som en serviceinnstilt, åpen, kompetent og tillitsvekkende virksomhet som tar vare på innbyggernes interesser. Dette bidrar til et godt omdømme for organisasjonen selv, men også til bransjen nasjonalt.

Vi gratulerer Oslo kommune VAV med Omdømmeprisen 2024!

Foto under: Inger Anita Merkesdal – Vannfakta

omdømmeprisen gikk til Oslo kommune
Bærekraftprisen 2024

Porsgrunn kommune mottok Bærekraftprisen 2024. Fra begrunnelsen ble følgende trukket fram om vinnneren:

Porsgrunn kommune er ISO-sertifisert, og bruker systematikken for å nå sine mål, som igjen er forankret i FNs bærekraftmål. Det arbeides tverrfaglig, med faste møter for å skape forståelse på tvers av avdelinger og roller. Prisvinneren har i mange år arbeidet aktivt med å redusere fremmedvann, blant annet ved bruk av moderne dataverktøy. Arbeidet har gitt resultater, og kommunen er raus med å dele erfaringer og metoder med kolleger og bransjeaktører, gjennom kurs, nettverk i Norsk Vann, og på den nordiske arena i form av en svært populær presentasjon på NORDIWA-konferansen.

Porsgrunn kommune arbeider aktivt med grøftefri renovering av ledningsnettet, og har siden 2019 en andel No-Dig løsninger på over 70 %. Det kan også nevnes at de er aktivt med i flere innovative samarbeidsprosjekt gjennom Leverandørutviklingsprogrammet: Sammen om slambehandling og Fremtidens renseanlegg.

Vi gratulerer Porsgrunn kommune med Bærekraftprisen 2024!


Foto under: Thomas Langeland Jørgensen

Bærekraftprisen gikk til Porsgrunn kommune
Mest aktive organisasjon 2023/2024

Annet hvert år deles prisen «Mest aktive organisasjon» ut. Vinneren av denne prisen for 2023/2024 er Bergen Vann!

Fra begrunnelsen heter det:
Bergen Vann har over mange år markert seg som en viktig bidragsyter i Norsk Vann, en som aldri takker nei til å la sine ansatte bidra i utviklingsarbeid for en bedre vannbransje. De siste to årene har de bidratt med ett styremedlem, fire komitemedlemmer, fordelt på både Vannkomiteen, Avløpskomiteen og Samfunnskomiteen. De har også hatt ett medlem i valgkomiteen og deltatt i Norsk Vanns EurEau-arbeid. De senere årene har Bergen Vann også gjennomgått en større organisasjonsendring, uten at det har bidratt til mindre aktivitet i bransjen.

Vi gratulerer Bergen Vann med prisen Mest aktive organisasjon 2023/2024!

Foto under: Thomas Langeland Jørgensen

Prisen for mest aktive organiasjon gikk til Bergen Vann
Mest aktive person 2023/2024

Annet hvert år deles også prisen «Mest aktive person» ut. I år har vi gleden av å tildele Asgeir Øybekk fra Arendal kommune denne prisen.

I begrunnelsen heter det:
Asgeir Øybekk er avdelingsleder for vanntjenesten i sin kommune – en kommune med over 40 000 innbyggere. Han har i over 10 år vært en god støttespiller for Norsk Vann og vannbransjen, blant annet som aktivt medlem i Vannkomiteen. Øybekk deltar aktivt inn i bedreVANN, og har deltatt på Norsk Vanns beredskapsstudie. Og ikke minst er han en viktig bidragsyter i planlegging og gjennomføring av Arendalsuka helt tilbake til 2013, det første året Norsk Vann var med.

Asgeir stiller alltid opp, deltar aktivt i diskusjoner, er engasjert, i stand til å se bredden av synspunkter, og er i tillegg en god talsperson utad for bransjen vår – noe vi erfarer og observerer hvert år når vi har gleden av å dele stand og fronte vannbransjens sak sammen med Arendal kommune under Arendalsuka. Vi snakker her om en blid og jovial sørlending som alltid yter det lille ekstra. Riktig nok ble han litt betenkt da han så hvor lite karameller vi hadde tatt med til årets stand i Arendal – og vi lovet ham derfor at dette skulle vi bøte på når vi kom til Bodø.

Derfor – til Asgeir Øybekk fra Arendal kommune – gratulerer med prisen for mest aktive person. Du fortjener både diplom og raust påfyll med karameller for din innsats!

Foto under: Inger Anita Merkesdal – Vannfakta

Asgeir Øybekk i Arendal kommune mottok prisen for Mest aktive person

Relaterte nyhetssaker

Velkommen til fagtreff 2025!

Velkommen til fagtreff 2025!

Tradisjonen tro inviterer Norsk Vann hele bransjen til fagtreff 18. og 19. mars. Samling går over to dager på Gardermoen med faglig påfyll og gjennomgang av aktuelle tema. Vi gleder oss til å møtes og gjøre disse dagene til en viktig arena for kunnskapsdeling og...

les mer
Årets bedreVANN-kommune!

Årets bedreVANN-kommune!

Nesodden er årets bedreVANN-kommune! Det ble behørig markert under middagen på Norsk Vanns årskonferanse i Bodø tirsdag kveld. Nesodden kommune får prisen fordi de gjennom målrettet arbeid i kommunen og ved interkommunalt samarbeid har gode og bærekraftige...

les mer
Overvann som tema på årskonferansen

Overvann som tema på årskonferansen

Norsk Vanns årskonferanse arrangeres 3.-4. september på Scandic Havet hotell i Bodø. Etter lunsj dag 1 har vi temaet «Overvannsutfordringene – hvordan møte disse på en god måte?» på agendaen. Gå ikke glipp av årets viktigste møteplass – og meld deg på i dag! Mens vår...

les mer