6255 3030 post@norskvann.no

Vi trenger DEG i VA-yngres arbeidsutvalg!

14. mar, 2023 | Rekruttering

VA-yngre er et interessenettverk drevet av og for unge i vannbransjen. Nettverket er relevant for alle under 40 i bransjen, fra rådgivende ingeniører, entreprenører, feltarbeidere eller kommunalt ansatte med interesse for å dele med – og å lære av – andre. Nå skal vi velge to nye personer til arbeidsutvalget – er du en av dem?

Valg av nye medlemmer til VA-yngres arbeidsutvalg

VA-yngre er styrt av et arbeidsutvalg som består av seks personer som stemmes inn ved vårt årlige seminar. Som medlem av arbeidsutvalget får du mulighet til å påvirke hvordan VA-yngre jobber, og du får bidra til at unge mennesker i vannbransjen får et nettverk der de kan bygge både faglig kompetanse og knytte sosiale bånd på tvers av bransjen. Er du interessert i å styrke de yngres innflytelse i vannbransjen, sette agenda for neste årsseminar, jobbe på tvers av grensen med unge fra andre land eller bidra til organisering av lokale arrangementer, så er dette en flott mulighet for deg å til å bygge ut nettverket ditt og utvikle deg som fagperson.

Det skal velges to personer til arbeidsutvalget og vervet varer i 3 år. Medlemmer i VA-yngre kan fritt nominere seg selv eller andre som representant til arbeidsutvalget. Hvis du synes dette høres interessant ut, så send en epost med info om din bakgrunn og motivasjon for å bli med til valgkomiteen her. Arbeidsutvalget innstiller kandidater for vedtak på årsmøtet i mai under årets seminar i Bodø. Du må være medlem av VA-yngre. Søknadsfrist er 1.april.

Har du saker til VA-yngres årsmøte?

VA-yngres årsmøte arrangeres 3. mai kl. 15 under årsseminaret som arrangeres i Bodø. Her blir det informert om fjorårets aktiviteter, det skal velges nye medlemmer til verv og vi går igjennom økonomi og innkommende saker. Har du saker til VA-yngres årsmøte? Da må du spille inn dette til lederen av arbeidsutvalget ved å sende epost til Arbeidsutvalget innen 10. april.

Utvidet påmeldingsfrist til VA-yngres årsseminar i Bodø 3. mai

Klarer vi å fylle Bodø med 200 folk fra VA-yngre i mai?? Vi har allerede satt rekord med antall påmeldte til årsseminaret, men det hadde vært utrolig gøy å fylle opp absolutt alle plassene! Har du en venn eller kollega som ikke har meldt seg på enda? Siste frist for påmelding er 1. april! Påmelding her.

Presentasjon på Universitetet i Stavanger

I forrige uke hadde VA-yngre en sesjon på University of Stavanger sammen med studenter fra Bachelor i kjemi og miljø, og de som studerer Master i miljøteknologi. Tre av medlemmene fra VA-yngre fortalte om hvorfor vannbransjen er verdens mest spennende bransje å jobbe i. William Bredberg hadde et foredrag om karrieremuligheter i vannbransjen, og Ida Haugen og Silja Helene Kristoffersen fortalte om deres spennende arbeidsoppgaver og mulighetene innenfor traineeVANN. Bilde fra besøket ser du øverst.

Som en del av VA-yngres mål om å øke interessen for vannbransjen, er ambisjonen å sette opp slike sesjoner på årlig basis i samarbeid med flere utdanningsinstitusjoner, med håp om at flere skal se hvor mange spennende arbeidsoppgaver det finnes i bransjen.

Er det kanskje flere skoler som kunne tenke seg et besøk fra en vannambassadør? Har du andre tips rundt rekrutteringsaktiviteter der det hadde vært bra med besøk fra en vannambassadør? Kontakt Arbeidsutvalget her. 

Husk å følge oss!

Va-yngre er både på LinkedIn og på facebook. På begge sider legges det ut informasjon om det som rører seg! Følg også gjerne #’er som #vayngre og #jobbmedvann!

 

Relaterte nyhetssaker

Samarbeid bak rekrutteringskampanje

Samarbeid bak rekrutteringskampanje

I tiden frem mot søknadsfrist til høyere utdanning 15. april vil relevante målgrupper bli eksponert for budskap om hvor spennende og givende det er å utdanne seg til og jobbe i vannbransjen.  I kampanjen møter vi studenten Charlotte, traineen Sigurd, sivilingeniøren...

les mer
Slik lykkes Tromsø med rekruttering

Slik lykkes Tromsø med rekruttering

Seksjon for vann og avløp i Tromsø kommune har fått rykte på seg for å være gode på rekruttering og arbeid opp mot studenter og unge. Sentralt i satsingen står bacheloroppgaver, sommerjobber og relevante deltidsjobber til studenter. -De siste fem årene har vi...

les mer
Inviterer til samarbeid om karrieredager

Inviterer til samarbeid om karrieredager

Rekruttering av nok kvalifisert kompetanse til bransjen er en av de store utfordringene fremover. Å møte studenter på utdanningsinstitusjonenes karrieredager kan være et tiltak vel verdt innsatsen. Arbeidsgivere i privat sektor har lenge kjent sin besøkelsestid når...

les mer
Vi søker flere traineer til oppstart høsten 2022!

Vi søker flere traineer til oppstart høsten 2022!

traineeVANN er vannbransjens egen flotte traineeordning der du kan jobbe i 3 bedrifter, med 3 kulturer og få 3 flotte erfaringer! Som trainee i traineeVANN vil du tidlig i arbeidslivet få en unik og bred innsikt i en samfunnskritisk bransje. Gjennom å jobbe i tre...

les mer
traineeVANN – vi trenger DIN bedrift med på laget!

traineeVANN – vi trenger DIN bedrift med på laget!

traineeVANN starter oppkjøring mot kull 8, traineeperioden 2022-2024. For å gi disse traineene et bredt tilbud trenger vi flere VA-bedrifter med på laget. Bedriftene tilbyr et 8 måneders løp tilpasset utfordringer og arbeidsoppgaver bedriften besitter. Sammen med to...

les mer
Vinusha er trainee i Hias – Liker at det skjer mye!

Vinusha er trainee i Hias – Liker at det skjer mye!

- Det er gøy at det skjer så mye her! Det er jo ikke hvert år det bygges nytt vannbehandlingsanlegg samtidig som renseanlegget bygges om, sier Vinusha Pulendran, som er trainee i traineeVANN, Norsk Vanns traineeordning. - Selv om jeg ikke er direkte involvert i de...

les mer