6255 3030 post@norskvann.no

Stor etterspørsel etter VA-folk

25. mar, 2022 | Rekruttering

Et søk på «vann og avløp» på finn.no viser stor etterspørsel etter folk med VA-kompetanse. Hele 174 stillinger svarer til dette søket i dag. 

En utdanning med relevante vannfag vil med andre ord gjøre deg svært attraktiv på arbeidsmarkedet. Søket viser at det er ledige VA-jobber i alle landets regioner, med unntak av Svalbard, denne fredagen. 

Av stillingstyper er det «ingeniør» som topper listen med 106 utlysninger. 82 stillinger er merket med «rådgivning» og 81 med «konsulent». Det er ellers en stor bredde i type stillinger – fra arkitekt og planlegging, ledelse og prosjektledelse, til håndverkere, driftsoperatører og IT-utviklere.

Bygg og anlegg er naturlig nok bransjen som har flest slike stillinger, tett fulgt av konsulent- og rådgivningsbransjen. Deretter følger offentlig administrasjon, drifts- og vedlikeholdstjenester, og industri og produksjon. 

Så og si alle de utlyste stillingene er heltidsstillinger, og 158 av dem er også lyst ut som faste stillinger. I tillegg er det noen prosjektstillinger, traineestillinger, vikariater og sommerjobber på lista. 

Det er med andre ord svært stor etterspørsel etter folk med VA-faglig kompetanse på CV-en. Vann- og avløpssektoren står foran store oppgaver i årene som kommer, for å sikre innbyggerne gode og trygge tjenester, og for å ta vare på natur og miljø. Behov for innovasjon og teknologiutvikling, utvikling av renseprosesser, nye måter å utvide og fornye ledningsnettet på, store utbyggingsprosjekter, i tillegg til drift og vedlikehold av den samfunnskritiske infrastrukturen knyttet til vann og avløp, vil holde kloke hoder og ivrige hender med spennende og utfordrende oppgaver i all overskuelig fremtid. 

Her kan du se alle stillingene merket med «vann og avløp» som er lyst ledige på finn.no i dag

Flere gode grunner til å velge vannbransjen 

gamle nyheter

Nyhetsarkivet

Nyhetskategorier

Relaterte nyhetssaker

Vi søker flere traineer til oppstart høsten 2022!

Vi søker flere traineer til oppstart høsten 2022!

traineeVANN er vannbransjens egen flotte traineeordning der du kan jobbe i 3 bedrifter, med 3 kulturer og få 3 flotte erfaringer! Som trainee i traineeVANN vil du tidlig i arbeidslivet få en unik og bred innsikt i en samfunnskritisk bransje. Gjennom å jobbe i tre...

les mer
traineeVANN – vi trenger DIN bedrift med på laget!

traineeVANN – vi trenger DIN bedrift med på laget!

traineeVANN starter oppkjøring mot kull 8, traineeperioden 2022-2024. For å gi disse traineene et bredt tilbud trenger vi flere VA-bedrifter med på laget. Bedriftene tilbyr et 8 måneders løp tilpasset utfordringer og arbeidsoppgaver bedriften besitter. Sammen med to...

les mer
Vinusha er trainee i Hias – Liker at det skjer mye!

Vinusha er trainee i Hias – Liker at det skjer mye!

- Det er gøy at det skjer så mye her! Det er jo ikke hvert år det bygges nytt vannbehandlingsanlegg samtidig som renseanlegget bygges om, sier Vinusha Pulendran, som er trainee i traineeVANN, Norsk Vanns traineeordning. - Selv om jeg ikke er direkte involvert i de...

les mer