6255 3030 post@norskvann.no

Nye spennende kurs for mindre renseløsninger

24. mai, 2022 | Renseanlegg, Spredt avløp

Norsk Vann har med god hjelp fra NIBIO kjørt en rekke tilsynskurs for mindre renseanlegg gjennom flere år. Nå er det slutt.

-Men fortvil ikke! Nye, enda bedre og spennende muligheter dukker opp på andre siden av sommeren, lover Gjertrud Eid i Norsk Vann.

Sammen med NIBIO har Norsk Vann reist Norge på kryss og tvers, og hatt gleden av å treffe mange hyggelige mennesker på vår vei. Nå gjennomføres det aller siste kurset i sitt slag. Det foregår fra Norsk Vanns møterom på Hamar, med over 40 kursdeltakere tilstede digitalt.

(Bildet: Guro Hensel fra NIBIO (lengst bak) og Gjertrud Eid fra Norsk Vann holder 40 digitale deltakere i ånde fra studio på Hamar).

For 14 dager siden startet en ny kurs-epoke, i samarbeid med NMBU, NIBIO og Norsk Vann.

-Sammen utvikler vi nye kurs for de ulike målgruppene som er viktige for å få mindre avløpsanlegg til å fungere, forklarer Gjertrud.

Les mer om fremtidens kurs her. Det første kurset ble kjørt på Ås og var tilpasset de som utfører service av minirenseanlegg.

Tilsynskurset til Norsk Vann vil inngå i et kurs tilpasset saksbehandlere. Dette kurset starter opp i september. Du kan lese mer og melde deg på kurset her. 

Takker for godt samarbeid

-Vi vil takke Guro Hensel og NIBIO for godt samarbeid gjennom flere år, sier Eid.

-Takk også til alle kursdeltakere som har deltatt med interessante erfaringer og faglige diskusjoner. Vi håper å se flere av dere i de nye kursene.

Gjertrud Eid
Rådgiver mindre avløpsanlegg, vann og avløp i arealplanlegging, m.m.

Send epost eller ring 958 64 047

Relaterte nyhetssaker

Hvem bryr seg om toaletter?

Hvem bryr seg om toaletter?

Det er enkelt å si – når man har det så bra som oss i Norge. 19. november markeres Verdens toalettdag, som er en offisiell FN-dag. Årets tema er «Sett pris på dine gode sanitærforhold»! Bli med og markèr dagen! Halve verden uten tilfredsstillende sanitære forhold 3,6...

les mer
Mengder av forsøpling i norske renseanlegg

Mengder av forsøpling i norske renseanlegg

På bildet: Store mengder søppel i avløpssystemet skaper problemer for både renseanleggene og naturen. Foto: Mepex Norske renseanlegg belastes med store mengder søppel hvert år, og nå har Handelens Miljøfond muliggjort studier som har gitt ny og viktig kunnskap om...

les mer
Hva kaster folk egentlig i toalettet?

Hva kaster folk egentlig i toalettet?

Bilde: Illustrasjonsbilde fra Hold Norge Rent sin Æsj-kampanje Driftsteknikere og operatører ved renseanlegg og på ledningsnettet landet over kan skrive under på at det ikke bare er bæsj, tiss og dopapir som havner i toalettet. Men hva slags søppel kastes egentlig i...

les mer