6255 3030 post@norskvann.no

Nye spennende kurs for mindre renseløsninger

24. mai, 2022 | Renseanlegg, Spredt avløp

Norsk Vann har med god hjelp fra NIBIO kjørt en rekke tilsynskurs for mindre renseanlegg gjennom flere år. Nå er det slutt.

-Men fortvil ikke! Nye, enda bedre og spennende muligheter dukker opp på andre siden av sommeren, lover Gjertrud Eid i Norsk Vann.

Sammen med NIBIO har Norsk Vann reist Norge på kryss og tvers, og hatt gleden av å treffe mange hyggelige mennesker på vår vei. Nå gjennomføres det aller siste kurset i sitt slag. Det foregår fra Norsk Vanns møterom på Hamar, med over 40 kursdeltakere tilstede digitalt.

(Bildet: Guro Hensel fra NIBIO (lengst bak) og Gjertrud Eid fra Norsk Vann holder 40 digitale deltakere i ånde fra studio på Hamar).

For 14 dager siden startet en ny kurs-epoke, i samarbeid med NMBU, NIBIO og Norsk Vann.

-Sammen utvikler vi nye kurs for de ulike målgruppene som er viktige for å få mindre avløpsanlegg til å fungere, forklarer Gjertrud.

Les mer om fremtidens kurs her. Det første kurset ble kjørt på Ås og var tilpasset de som utfører service av minirenseanlegg.

Tilsynskurset til Norsk Vann vil inngå i et kurs tilpasset saksbehandlere. Dette kurset starter opp i september. Du kan lese mer og melde deg på kurset her. 

Takker for godt samarbeid

-Vi vil takke Guro Hensel og NIBIO for godt samarbeid gjennom flere år, sier Eid.

-Takk også til alle kursdeltakere som har deltatt med interessante erfaringer og faglige diskusjoner. Vi håper å se flere av dere i de nye kursene.

Gjertrud Eid
Rådgiver mindre avløpsanlegg, vann og avløp i arealplanlegging, m.m.

Send epost eller ring 958 64 047

Relaterte nyhetssaker

Nettverk for mindre renseløsninger

Nettverk for mindre renseløsninger

Norsk Vann har etablert ulike nettverksgrupper og vi har fått flere ønsker om å starte en nettverksgruppe om temaet mindre avløpsløsninger. Vi lytter til medlemmene våre og setter i gang et slikt nettverk. Målet med nettverksgruppene til Norsk Vann er å etablere et...

les mer
Hvem bryr seg om toaletter?

Hvem bryr seg om toaletter?

Det er enkelt å si – når man har det så bra som oss i Norge. 19. november markeres Verdens toalettdag, som er en offisiell FN-dag. Årets tema er «Sett pris på dine gode sanitærforhold»! Bli med og markèr dagen! Halve verden uten tilfredsstillende sanitære forhold 3,6...

les mer
Mengder av forsøpling i norske renseanlegg

Mengder av forsøpling i norske renseanlegg

På bildet: Store mengder søppel i avløpssystemet skaper problemer for både renseanleggene og naturen. Foto: Mepex Norske renseanlegg belastes med store mengder søppel hvert år, og nå har Handelens Miljøfond muliggjort studier som har gitt ny og viktig kunnskap om...

les mer