6255 3030 post@norskvann.no

Konferansen Vann- og avløpsjus 24.-25. november

10. nov, 2021 | Arrangement, Jus

Konferansen Vann- og avløpsjus arrangeres på Thon Hotel Oslo Airport 24.-25. november, i tillegg til at den tilbys digitalt for de som ikke kan være fysisk til stede. Meld deg på nå så kan du begynne å glede deg til å høre mer om blant annet:

Problemstillinger knyttet til dokumentasjonen som kreves for at utbyggere har oppfylt vann- og avløpsetatens krav til stikkledninger.

Krav om forhåndsuttalelse for kommunale vann- og avløpstjenester
– Hva må dokumenteres før man får byggetillatelse?
Krav om dokumentasjon for ferdigstilt vann- og avløpsanlegg (stikkledning)
– Hva må dokumenteres før man får midlertidig brukstillatelse og ferdigattest?

Anne Maria Pileberg og Eyvind Andersen fra Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune tar oss gjennom dette temaet som avstedkommer mange spørsmål for kommunene.

Vi får også høre mer om kommunens ansvar og handlingsrom for å eie og drifte vann- og avløpsanlegg utenfor tettbebyggelser i henhold til vass- og avløpsanleggslova §§ 1 og 2, og koblingen mot utarbeidelse av kommunal reguleringsplan, samt praktiske utfordringer ved overtakelse av private vann- og avløpsanlegg. Her er det Guttorm Jakobsen og Trine Røysland fra advokatfirmaet Guttorm Jakobsen sammen med Dag Søvik fra Rauma kommune, som foredrar og deler sine tanker og erfaringer.

Toril Hofshagen fra NVE kommer også og forteller om det dramatiske kvikkleireskredet i Gjerdrum, og hvilke erfaringer NVE her gjorde seg og hva vi som jobber med vann og avløp særlig bør ta hensyn til i denne sammenhengen.

Dette og mye mer kan du glede deg til å høre mer om – se hele programmet og meld deg på NÅ! 

 

 

Relaterte nyhetssaker

Vann- og avløpsjus er i gang!

Vann- og avløpsjus er i gang!

Over 200 deltagere er samlet fysisk og viruelt for å bli oppdatert på dagsaktuelle spørsmål innen vann- og avløpsjus. Konferansen ble sparket i gang av jurist Elin Riise fra Norsk Vann. Elin startet tradisjonen tro med gjennomgang av regelverksnyheter og prosesser som...

les mer
Du kan da ikke gå glipp av dette?

Du kan da ikke gå glipp av dette?

Fredag 19. november går påmeldingsfristen for konferansen Vann- og avløpsjus 2021 ut. Her er det mange godbiter for oss som liker å være oppdatert på det aller siste «need-to-know» og «nice-to-know» innen vann- og avløpsjussen. Du kan velge om du vil treffe kollegaer...

les mer
Bli oppdatert på konferansen Vann- og avløpsjus 2021

Bli oppdatert på konferansen Vann- og avløpsjus 2021

I år kan vi endelig igjen samles på Gardermoen 24.-25. november til en fysisk konferanse om nytt innen vann- og avløpsjussen. Du kan også følge konferansen digitalt. Private utbyggere er forpliktet til å bygge både hovedledninger og stikkledninger. På den første dagen...

les mer