Vannpolitikk på dagsorden

Debatt Arendalsuka 2017

Norsk Vann deltok på Arendalsuka for femte gang. Vi deltok med stand under Norges største politiske arrangement 15. - 18. august. Vi arrangerte også en debatt om vannpolitikk med fire stortingsrepresentanter.

Sammen med 200 andre lag, organisasjoner og bedrifter deltok Norsk Vann, i samarbeid med Arendal kommune, på stand under årets Arendalsuke. På stand kom vi i kontakt med innbyggere, politikere, journalister og deltagere fra andre organisasjoner. Vi delte ut brosjyremateriell om viktige saker, vi delte ut flasker med godt drikkevann fra Arendal kommune og vi arrangerte Kahoot (quiz) for alle. Totalt delte vi ut rekordmange 11024 flasker med vann. Det utgjør 5512 liter med drikkevann. Nok en gang hadde vi en populær stand.

Torsdag 17. august arrangerte vi debatt med tema "vannet løper fra klimapolitikken - kan en vannminister ta grep?". Bakgrunnen for debatten er Norsk Vanns rapport om finansieringsbehov i bransjen fram mot 2040, en sum på 280 mrd kr. Bedre statlig koordinering ved at et departement tar hovedansvar for vann var også en av utfordringene politikerpanelet fikk. Deltagere i debatten, foruten Toril Hofshagen fra Norsk Vann, var Nikolai Astrup (Høyre), Terje Lien Aasland (Arbeiderpartiet), Per Olaf Lundteigen (Senterpartiet) og Ola Elvestuen (Venstre). Aslak Bonde var ordstyrer. Hele debatten kan de se fra vår Facebook-side.

Været i Arendal skiftet fra overskyet, sol og til regn med jevne mellomrom. Under nedrigging fredag ettermiddag ble vi utsatt for ekstremnedbør.

Under følger noen bilder fra årets Arendalsuke:

Norsk Vann på stand

Fra venstre: Toril Hofshagen, Thomas L. Jørgensen, Arne Haarr og Omar S. Gamal

Flaskevann på stand

11.024 flasker med godt drikkevann ble delt ut.

Publikum debatt

Kjente fjes fra vannbransjen deltok som publikumere under debatten.

Lundteigen og Hofshagen

Toril Hofshagen i hyggelig samtale med Senterpartiets Per Olaf Lundteigen.

Elvestuen Venstre

Ola Elvestuen fra Venstre er fornøyd med Norsk Vanns kåring.

Utskrift

Web Analytics