Bransjen hedret seg selv i Porsgrunn

samlebilde priser aarskonferansen

Mandag til onsdag har vannbransjen vært samlet i Porsgrunn på Norsk Vanns årskonferanse. Rekordmange 300 deltakere hadde denne gangen funnet veien til arrangementet, som i år ble arrangert i den flotte Telemarksbyen. 

Alle foto: Odd Borgestrand

På menyen stod sosial utflukt på Telemarkskanalen, spennende faglige foredrag, utstillere, mingling og konferansemiddag med utdeling av priser.

Arrangementet startet mandag med en båttur med M/S Victoria på Telemarkskanalen, i regi av vertskap Porsgrunn kommune. Det ble en nydelig tur gjennom slusene i flott høstvær.

kanaltur3

Deltakerne fikk en flott tur på M/S Victoria på Telemarkskanalen på mandag, i regi av Porsgrunn kommune.

På konferansestart tirsdag var det et rikholdig program med besøk av blant andre samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde. Torgeir Waterhouse, direktør for internett og nye medier i IKT Norge, holdt innlegg om Det digitale samfunn, trusler og muligheter. Varaordfører i Askøy kommune, Bård Espelid, kom og fortalte om sine erfaringer fra sommerens hendelser, og det ble arrangert debatt. 

aarskonferansen baard espelid

Varaordfører Bård Espelid i Askøy kommune fortalte om hvordan de hadde opplevd den siste tiden i lys av sommerens hendelser. 

Konferansemiddag med prisutdelinger

Tradisjonen tro hedret bransjen de «flinkeste i klassen» under konferansemiddagen tirsdag kveld. I år var det tre priser som ble delt ut; Årets bedreVANN-kommune, Bærekraftprisen og Omdømmeprisen. Førstnevnte pris er ny av året, selv om beste kommune i bedreVANN også har blitt kåret tidligere år. 

Rælingen er «Årets bedreVANN-kommune 2018»

Prisen «Årets bedreVANN-kommune 2018» gikk til Rælingen kommune, som har hatt best resultatutvikling i perioden 2014-2018. Kommunen har i mange år vært blant kommunene i Norge med best tjenestekvalitet og lave kostnader og gebyrer. Kommunen får prisen fordi de oppnår gode og kostnadseffektive løsninger gjennom interkommunalt samarbeid og egen målrettet innsats. Dette er til tross for landets strengeste rensekrav og omfattende rensebehov på råvannet fra Glomma. 

Kommunen har hatt en fornyelse av ledningsnettet på vann på 2,2 % og på avløp 1,9 % de siste 5 årene. Vanntapet er redusert fra 40 til 30 % i samme periode, og avbrudd i forsyningen er redusert med 70 %. På avløpssiden har de redusert fremmedvannstilførslene fra 50 til 40 % og omfanget av kloakkstopper er redusert med 60 %. 

Norsk Vanns sekretariat har vært jury for prisen.

Vi gratulerer Rælingen kommune!

Les hele begrunnelsen her.

bedrevann prisen2018 ralingen kommune

Rælingen kommune, her ved Henning Colbjørnsen, ble tildelt prisen "Årets bedreVANN-kommune"

Asker best på bærekraft

Bærekraftprisen 2019 gikk til Asker kommune som gjennom lang tid har jobbet helhetlig med bærekraft, innenfor flere av bærekraftdimensjonene – økonomisk, sosialt og miljømessig. 

Kommunen har utmerket seg blant annet gjennom å ha: 

  • arbeidet systematisk med å redusere lekkasjene på drikkevannsnettet, bl.a. ved bruk av trykksenkning
  • arbeidet systematisk med tiltak innenfor overvann/ fremmedvann
  • ligget langt framme i arbeidet med modellering av vann- og avløpsnettet som støtte for forvaltning, drift og vedlikehold
  • bidratt til å øke kompetansen, bl.a. gjennom å støtte en offentlig PhD på fremmedvann
  • deltatt aktivt i bedreVANN

Avløpskomitéen har vært jury for prisen, sammen med ledelsen i Norsk Vann.

Vi gratulerer Asker kommune!

Les hele begrunnelsen her.

 baerekraftprisen2019 asker

Bærekraftprisen 2019 gikk til Asker kommune. Kari Ekerholt mottok prisen på vegne av kommunen.

Omdømmeprisen til Trondheim kommune

Omdømmeprisen 2019 gikk til Trondheim kommune. Kommunen har i lengre tid vært svært engasjert i arbeidet med å jobbe med kommunens omdømme lokalt og regionalt. Kommunen jobber godt med markedsføring av tjenestene, videoproduksjon og kampanjer.

I det siste året har Trondheim kommune utmerket seg gjennom å:

  • ha vært svært aktive under Verdens toalettdag i 2018. De laget en godt synlig kampanje i bybildet og på NTNU. Alle som kjørte buss i byen i november i fjor la merke til kampanjen.
  • ha laget spennende videoer i forbindelse med Verdens vanndag i 2019.

Samfunnskomiteen har vært jury for prisen, sammen med ledelsen i Norsk Vann. 

Vi gratulerer Trondheim kommune!

Les hele begrunnelsen her.

 

omdommeprisen2019

Trondheim kommune ved Hilde Bellingmo mottok Omdømmeprisen 2019 for godt arbeid over lang tid med kommunens omdømme lokalt og regionalt. 

 

Utskrift

Web Analytics