Lærling i kjemiprosess- og laboratoriefag

ida
 
Ida Helene Nedrebø Halvorsen fra Porsgrunn er inne i sitt første år som lærling etter å ha gått Kjemiprosess- og laboratoriefag på Porsgrunn videregående skole. Til daglig er hun nå å finne inne i de enorme fjellhallene til Nedre Romerike Avløpsselskap (NRA). 
 
- Jeg stortrives! Det er en spennende hverdag, lærerikt og ikke minst et utrolig godt miljø her på anlegget, sier Ida. 
 
Ida er opprinnelig fra Porsgrunn og valgte yrkesfaglinjen Teknologi- og industrifag på Porsgrunn videregående skole, for så å fortsette på Kjemiprosess- og laboratoriefag i andreåret. 
 
- Det er veldig mange fordypningsmuligheter når man først har valgt utdanningsprogrammet Teknologi- og industrifag, forklarer Ida. Etter førsteåret var jeg litt i villrede om hva jeg skulle velge, men søsteren min hadde gått Kjemiprosess- og laboratoriefag og trivdes veldig godt med det. Så da valgte jeg det jeg også, og har ikke angret på det i ett sekund, sier hun med et smil. 
 
Nå er Ida godt inne i det første året av to som lærling ute i bedrift. I andre enden blinker et fagbrev som fagoperatør i kjemisk prosessindustri.
 
- Planen er å jobbe noen år, aller helst her på NRA. Det er en super arbeidsplass, til tross for at det er avløp vi jobber med. Arbeidsoppgavene er interessante og helt nødvendige for at samfunnet skal fungere, og så er det fantastiske kollegaer her, fortsetter Ida. 
 
Hun legger til at NRA har et veldig godt opplegg for lærlingene. 
 
 - Det er selvsagt endel rutineoppgaver vi lærlinger håndterer, men det skjer samtidig så mye her inne i fjellet at vi lærer noe nytt hver eneste dag. Jeg følges veldig godt opp av flinke lærere, og alle kollegaene her har noe å lære bort. På sikt kunne jeg tenke meg å gå videre med en ingeniørutdanning, avslutter Ida.
 
Vi ønsker Ida masse lykke til med læretida! 
 
 
Oversikt over skoler som tilbyr Teknologi- og industrifag med fordypningen i kjemiprosess- og laboratoriefag finner du på vilbli.no.
 
Les også: De hemmelige tjenestene trenger nye helter.
 
 
 

Utskrift

Web Analytics