Sveinung Sægrov fikk Vannprisen 2020

sægrov 2
 
Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) og Vannforeningen har kåret Sveinung Sægrov, professor i VA-systemer ved Institutt for vann- og miljøteknikk ved NTNU, til vinner av Vannprisen 2020. 

Bildet er tatt ved en annen anledning.

Vannprisen er innstiftet av RIF i samarbeid med Norsk vannforening. Den ble utdelt første gang i 1988, og ble i år delt ut for 30. gang. Sægrov mottok prisen på seminar i Vannforeningen 4. november. 

Fra juryens begrunnelse:

"Sveinung har vært et fyrtårn når det gjelder anvendt forskning og undervisning i Norge siden 1976. Han har vært med på å stake ut kursen for norsk vannbransje. Han har ledet og koordinert store nasjonale kompetanseløft i Norge de siste 40 årene og har også vært en drivkraft for at vi har fått et internasjonalt fokus og nettverk som vi kan vokse videre på. Sveinung har med det bidratt til at norsk vannbransje i stadig større grad jobber internasjonalt og samtidig knytter til seg resultater og erfaringer utenfor landets grenser."

Sægrov har bidratt med forskning og kunnskapsutvikling som har vært til svært stor nytte for utarbeidelse av flere av Norsk Vanns veiledninger. Norsk Vann gratulerer med en vel fortjent pris!

 

Utskrift

Web Analytics