FacebookTwitter

Riksrevisjonen: Mattilsynet behandler like saker ulikt

Bilde KosmoMattilsynets behandling av typiske tilsyns-, godkjennings- og klagesaker på drikkevannsområdet har vært en viktig del av Riksrevisjonen undersøkelse av Mattilsynet, som ble fremlagt  i dag. Undersøkelsen viser at det er et stort behov for mer enhetlig og forutsigbar forvaltning på bl.a. drikkevannsområdet.

"Dokument 3:8 (2011–2012) Riksrevisjonens undersøkelse av Mattilsynet" ble overlevert Stortinget i dag, 31. januar 2012.

Mattilsynets myndighetsutøvelse som drikkevannsmyndighet har vært et viktig fokusområde i Riksrevisjonens undersøkelse. Resultatene viser at det er en vesentlig variasjon i vedtak som Mattilsynets distrikts- og regionkontorer har fattet i like tilsyns-, godkjennings- og klagesaker. Kontorene vurderer ulikt både sakenes alvorlighetsgrad og omfang og styrke i sanksjonene.

– Mattilsynet og de tre berørte departementene, Landbruks- og matdepartementet, Helse- og omsorgsdepartementet og Fiskeri- og kystdepartementet, må bidra til at Mattilsynet får en vesentlig mer lik behandling av like saker. Riksrevisjonen vil følge opp dette og vurdere effekten av videre tiltak, uttalte riksrevisor Kosmo i en pressemelding i dag.

Undersøkelsen viser også at det er behov for videreutvikling av IT-systemet MATS, som skal sikre enhetlig tilsyn i Mattilsynet, og at det er behov for å heve kvaliteten på styringsinformasjonen fra Mattilsynets hovedkontor.

Norsk Vann tok opp behovet for en mer enhetlig myndighetsutøvelse i møte med Mattilsynets direktør 12. januar, og ser frem til en fortsatt konstruktiv dialog med Mattilsynet om hvordan drikkevannsforvaltningen kan forbedres. Norsk Vann tok i møtet også opp andre viktige saker for vannverksbransjen, som behovet for bedre beredskapsstøtte til vannverk samt en snarlig avklaring av hvordan § 4 i drikkevannsforskriften skal håndteres.

TV-aksjonen

VA-kalenderen

Ma Ti On To Fr
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Snarvei til rapporter

Er du medlem i Norsk Vann og abonnerer på prosjektsystemet MÅ du bruke Rapporter for nedlasting for fri nedlasting.

Du må være logget inn for å se rapportene.

Logg inn

NB Du må være registrert og innlogget for å kjøpe/laste ned rapporter eller bøker og dra nytte av medlemsprisene!

Brukermeny

 
 
 

Nyheter om vann

Motta vårt nyhetsbrev

Norsk Vann bulletin

Norsk Vanns medlemsblad med aktuell informasjon om vann og avløp.
 
Bladet kommer med 4 nummer i året, og her finner du de siste utgavene av Norsk Vann Bulletin?

Stilling ledig

Ta en titt og se hvor du akkurat nå kan finne nye, spennende utfordringer.

Vil du legge inn en stillingsannonse? Send annonseteksten til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Våre søstersider

vannkunnskap logo

va-yngre

Vannforsk

bedre va

 

 

va-blad

va-norm